Cep telefonu pilleri nasıl şarj edilmeli? İşte doğru sandığımız yanlışlar

Cep telefonu pilleri nasıl şarj edilmeli? İşte doğru sandığımız yanlışlar

4 Beğeni

Onlar yanlış bildiğimiz doğrular

%100 şarj etmeyin 80 de birakin 35 in altina dusurmeyin muhabbeti var ne kadar dogru bilemedim.

O doğru. Pilden maksimum verim ve uzun ömür almak için yüzde 25 ve 85 arası tutmalısınız. Sık sık şarja takıp çıkarmanın olumsuz hiçbir etkisi yok. Ama pil sağlığı için en kritik etken sıcaklık. Her zaman serin tutmalısınız cihazınızı şarj ederken. Orjinal veya lisanslı kablo adaptör kullandığınızı varsayarak konuşuyorum.

1 Beğeni

Bendee bilmiyorum valla :slight_smile:
Her açiklayan oyle diyor

Orjinal kablo ve adaptör kullanmak yapılması gereken ilk şey. Şarj %20’den aşağı düşmemeli ve %80den fazla şarj edilmemeli. Bunlar taban ve tavan değerler. Normalde 25-30’un altına düşürmemeniz daha iyi olur, ama dert edilecek bir fark da olmaz. Yeni bir telefon tablet veya laptop satın aldığınızda, kullanmaya başlamadan önce ilk sefere mahsus %100 şarj edilmeli. Sonrası yukarıda yazdığım veya aşağıda yazacaklarım gibi kullanılmalı. Tercihinize kalmış. Asla ama asla şarjı tamamen bitirmeyin. En çok zarar veren şeylerden biri bu. Gerekirse telefonunuzu uçuş moduna alın veya kapatın. Ben genelde %25-30 iken şarja takıp 70-75’te çıkartıyorum. En sağlıklı kullanım 40-70 veya 30-60 aralığı. Ama günümüzde böyle bir kullanım yapmak zor. Çünkü şarj bu aralıklarda daha hızlı düşüyor ve yetmiyor. Hızlı şarj kullanımını da önermiyorum. Batarya ne kadar hızlı şarj olursa, o kadar fazla yıpranıyor. 50 watt adaptörler kulağa çok cazip geliyor ama götürüsü de var maalesef. Lithum pillerin doğasına ters hızlı şarjlar. Fakat kimse 1.5-2 saat beklemez tabi. Şarj esnasında oyun oynamak veya aşırı ısınmasına sebep olacak şeyler yapmak, telefona en çok zarar verecek durumlardan. Aşırı ısınmaya sebep oluyor ve pillerin en büyük düşmanlarından biri yüksek ısı. Bu söz ettiğim aralıklarda şarj ederseniz, günde 4-5 kere gönül rahatlığıyla şarj edebilirsiniz. Neden derseniz şöyle bir örnek vereyim; %10’dan %100’e yaptığınız tek seferlik şarjın bataryaya yarattığı gerilim ve şarj döngüsüyle, 5 sefer %20’den 80’e kadar yaptığınız şarjın bunlara etkisi neredeyse aynı. Nasıl bu kadar emin konuşuyorum derseniz, çok uzun süreli test ve takip ile. Arkadaşımda iphone 11, bende 11 pro max vardı. 2 sene kullandık. O, kafasına göre sürekli şarj etti hep fulledi. Yukarı bahsettiklerimin tam tersini yaptı diyebilirim. Tam 2 sene sonunda benim şarj döngüm 450ydi ve pil sağlığım %96ydı. Onun 940 döngü ve %72 pil sağlığı vardı. Telefon kendi kendine kapanıyordu, 2-3 saatte şarjı bitiyordu. Apple mağazasındaki genius hayatının şokunu yaşamıştı benim bataryanın durumunu görünce. İnanması zaman almıştı😄Biraz uzun yazdım ama, akıllı cihazlarına önem veren ve uzun yıllar sorunsuz kullanmak isteyen kişiler varsa yararlansın isterim. Tablet, akıllı saat, laptop, telefon vs hepsi için geçerli bunlar.

2 Beğeni

Aynen oylee genel olarak 15 civari takican %100 olunca çikaracaksin bitti boyle yapinca bile 3 sene batarya rahat gidiyorr

Bu eskiden öyle idi. Gerçi benim şarj olayım bazen gün içinde iki defa veya gün sonunda gece ben yatağa o şarja şeklinde oluyor. Li -po pil olduğundan çok rahatım o konuda.

Bir gereksiz bilgi daha Li-on vs Li-po

Bu marka. Batarya telefon bataryası konusunda iyi alırsanız bu markadan alın. https://www.deji.com.tr/

1 Beğeni

Genelde cihazların bataryalarını garantiden bir defa değiştiriyorum iki seninin bitmesine 10-15 gün kala zaten sonrasında cihazı aile bireylerinden birine hibe etmiş oluyorum :face_with_hand_over_mouth:
Ama deji için kötü yorum görmedim desem yeridir

3 Beğeni

Son zamanlarda internette en çok search edilen durumlar arasında yer alıyor :pray: Teşekkürler @ModeratriX

2 Beğeni

Benim telefonumun en son pili şişmişti degiştirdiler sonrada akşamdan şarja takıp bırakmayın diye nasihat edip gönderdiler hala akşamdan şarja takıyorum iki sene oldu bu şekilde kullanıyorum piilin de yan sanayisi var galiba ondan dolayı çok uzun ömürlü olmuyor

2 Beğeni

Ne yazık ki var evet :frowning: Benimde en kısa süre içinde telefonumun bataryasını değiştirmem gerekiyor. Teşekkürler hayat :cry:

1 Beğeni