Anakart ve modem ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Adım adım şunları yapabilirsiniz.
- Ethernet port ayarları: Anakartınız B450M S2H’nin Ethernet portu 1 Gbps hızını desteklemelidir, ancak bazı durumlarda port, 100 Mbps hızında çalışabilir. Bunu kontrol etmek için Windows’ta ağ bağlantınızın “Bağlantı Hızı” kısmına bakabilirsiniz. Eğer 100 Mbps görüyorsanız, port 1 Gbps hızına sabitlenmemiş olabilir.
- Ağ Bağdaştırıcısı Ayarları: Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir > Ethernet’e sağ tıklayın > Durum > Hız kısmında 1 Gbps gözükmelidir.
- Kablo Testi: CAT6 kablonuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Kablo fiziksel olarak hasarlı olabilir ya da yanlış bir şekilde sonlandırılmış olabilir.
- Modem/Ağ cihazları: Modem ya da yönlendiricinizin 1 Gbps hızını desteklediğinden emin olun. Bazı cihazlar varsayılan olarak 100 Mbps hızına ayarlanmış olabilir.
- Sürücüler: Anakartınızın ağ sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Gigabit Ethernet sürücüleri düzgün çalışmadığında bu tarz sorunlar yaşanabilir.
Bu adımları kontrol ettikten sonra sorunun devam edip etmediğine bakabiliriz.