Cat6 Kablo farkı nasıl?

Telefon kablosundan cat6 kabloya geçen arkadaşlardan elinde önceki sonraki hat değerleri olan varsa atabilir mi? Ankastre kutusunun yanından elektrik prizi olmadığı için ankastreden ölçüm yapamıyorum.

2 Beğeni

Cat 7

1 Beğeni

Modem izin veriyorsa SNR değerleri aynı iken değerleri paylaşabilmeniz mümkün müdür? Daha yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Üzngn snr oynamıyor bende :blush: Keenetic değil çünki

Tp link. Hat sınırı baya artıyor

3 Beğeni

İlginç bir şey var. Cat 7ye geçtikten sonra hat zayıflaman yükselmiş niye öyle ? Upstreamde özellikle. Downstreamde düşmüş.
Senin portu değiştirmişler haberin olsun :smiley:

3 Beğeni

O arada sapıtıyor ama hız düşmüyor aynı kalıyor

2 Beğeni

Modem de bir arıza yok değil mi ?
Farklı modemle bir test et.

2 Beğeni

Vr300 yapınca 1 lerde geziyor anlamadım.

Vr2100 de böyle birşey oluyorsa yuh

Yazılımdan dolayı böyle sanırım. Güncel haline alınca crc :rocket::rocket:

2 Beğeni

Size şöyle anlatsam daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ankastrem den daireme cat6 geliyor. Daire içinden de bantlı ek ile odama cat6 geliyor. Sadece eki bile YAK1 ile bağladığımda hız artışı ve CRC dediğimiz hatalar dan %90 oranın da kurtuldum. Şuan hattım çok stabil. Önceden 4 snr değerin de ve 4.8 hat zayıflamasında aldığım hız 91350kbps idi yani 89 mbps lere tekabül ediyor. Şimdiki değerlerim de bu şekilde. Kararı siz verin. Sadece ekleri kaldırıp yak1 ile teke düşürmem kabloyu bile ne kadar etkiliyor !

1 Beğeni

tabiki de etki etmez demiyorum ama @CKLasT tam tersi olmuş görünüyor. Portsal bir sorun var gibi yada modemsel bir arıza var. Her zaman eksiz tek halde olması hattınız için daha iyi. En iyisi eksiz dümdüz kablonuzun gelmesi. Cat 5de olsa cat 6da olsa. RJ11 uç çakılması ekten her zaman iyidir.

1 Beğeni

Cemal de sanırım portunu oynamışlar veya santralin’de yoğunluk artmış olabilir, altyapısın da bile sorun oluşmuş olabilir. Keza yaklaşık 7 8 ay oldu belki, geçmiş zaman hatırlamıyorum. 8 SNR değerin de 98 mbps aldığımı bilirim. Şimdi ise denemediğimiz port vs kalmadı. Şuan bağlı olduğum saha dolabında ki bana ait port değerleri bu şekil. Daireye mesafe 20mt ama kayıp çok fazla. Buda altyapı da sorun oluştuğunu belirtiyor bize diye düşünüyorum. Keza 3 senelik bakır altyapı…

1 Beğeni

:slight_smile: eklerim hiç yok artık o konuda konuşmuyorum . Direk tt siyah kablosuna direk yak1 çakılı

3 Beğeni