CAT-7 kabloya RJ11 soket takılır mı?

Merhaba, iç tesisatımda sorun olabileceği söylendiği için bina altyapımızı komple yeniledik eve kadar tek parça kablo çektirdik. fakat elektrikçi elinde cat-6 olmadığı için cat-7 kablo çekmiş ve elinde rj11 soket yokmuş. dsl kablosunu kesip cat-7 kabloya ek yaptı ve modeme bağladı. fakat ben bu durumdan biraz rahatsızım ek olduğu için. direkt cat-7 kabloya rj11 soket takabilirmiyim?kablonun büyük gelip girmemesinden korkuyorum.

anlamadım şimdi benim kabloyu soyup mu çakmam gerekiyor.

daha önce yaptım pense var zaten. ben en dıştaki yalıtımdan bahsettiğinizi anlamamıştım içindeki telin yalıtımını kastediyorsunuz sanmıştım.

@caner’e katılıyorum ve eklemek istiyorum: Yeşil, yeşil-beyaz renkler ile bağlantınızı yapabilirsiniz. Ankastreye uçları çakmayın, YAK1 ile birleştirin.

bizim elektrikçi mavi-mavi beyaz kombinasyonu yapmış

Bir sorun olmaz ama standart olarak önerilen ve data bağlantısı için renklerden turuncu, turuncu-beyaz ve yeşil, yeşil-beyaz da kullanılabilir.

yardımınız için teşekkür ederim soktet tam anlamıyla oturmadı kablo kalın olduğu için dibe kadar gitmiyor ama en azından temas ettirmeyi başardım şu an sistem çalışıyor.
bunu daha da iyileştirmek sanırım mümkün değildir ama bir öneriniz varsa yapabilirim
Ekran Alıntısı

1 Beğeni

Hat değerleriniz iyi durumda zayıflama hiç yok denebilir. Keyifli kullanımlar dilerim.

VDSL ile VDSL2 arasındaki fark nedir acaba?

VDSL2 VDSL’ in geliştirilmiş halidir. VDSL2 ile VDSL ‘e göre daha yüksek hızlar verilebilir. VDSL2’de 250 Mbps’ e kadar hız sağlanabilir. VDSL2’ de Saha Dolabı veya binaya yerleştirilen dolap üzerinden hizmet sağlanır.

1 Beğeni

Değerlerin mükemmel! Keyifli kullanımlar dilerim :sunglasses: :rocket:

1 Beğeni

Kablonun ucundan 1mm kadar tel çıksın yeter.

1 Beğeni

Bu değerleri daha da iyileştirmenizin imkanı yok ve kaldı ki muhtemelen saha dolabının hemen yanındasınız, değerleriniz gerçekten çok iyi ve bundan sonra kopma vb. bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum açıkçası. Zaten VDSL’de verilebilecek -Türkiye şartlarında- en yüksek hızı alıyorsunuz şu anda.

1 Beğeni

Kabloyu ekli kullanırsanız daha sağlam olur. İstersenizde bozmayın sıkıntı olana kadar böyle kullanın. Ufak tefek oynamalar rj11 in yerinden çıkmasına sebep olabilir. Hat değerlerinde gram oynama olmuyor Cat6a kabloda denediğim üzere

bende 12.1 olan snr 12.3 oldu başka bir fark yok.

TP-link archer vr300

1 Beğeni

fiyatını göz önünde bulundurursak evet. alabileceğim en ucuz modemlerden birisiydi ve 5 ghz özelliği vardı. eğer üstüne daha da para ekleyebilirsen keenetic extra dsl alınabilir belki. alma niyetin varsa bence elini çabuk tut ben alalı belki 1 ay bile olmadı 320 tl ödemiştim şimdi aynı yerde 480 tl

1 Beğeni

çekiş gücü olarak diyorsanız bundan da memnun kalacağınızı sanmıyorum 2+1 evin bazı yerlerinde(wc) 3 diş olduğu bile oluyor

Selamün Aleyküm
Ethernet için bahsettiğiniz renk bileşimleri uygulanıyor lakin DSL veya telefon bağlantılarında standard olarak mavi, mavi-beyaz bileşimi kullanılmakta.

Aleyküm selam
Data bağlantılar da 1,2 ve 3,6 yani Turuncu, turuncu-beyaz ve yeşil, yeşil-beyaz teorik olarak uygulanması gereken budur.

1 Beğeni