Cat 6 Ek Yapma

Merhabalar kutudan eve gelen kablonun ucunda İnce kablo var ben buna cat 6 ile değiştiricem yani ek yapıcam ama nasıl yapsam bilemedim. Ek aparatı var onlardan alsam ise yararmı veya kabloları soyup birbirine bağlasam dahamı sağlıklı olur.

Merhaba,

Kabloları doğrudan bağlamak oksitlenmeye yol açıyor. Yak konnektörler ile bağlantı yapabilirsiniz.

Öncelikle cevabın için çok teşekkürler biraz araştırdım yak konnektör hem çok basit hem daha iyiymiş alıp deniyecem

1 Beğeni

Memnuniyetle. Bir kaç farklı modeli var. 2 girişli, 3 girişli gibi. Yak1, yak2 gibi.
Bende geçenlerde yeniledim bağlantımı. Benim duvardan gelen kablo 4 çıkışlıydı. Modeme giden dsl kablosu 2 kablolu. 2+1 yapmam gerekti. Yak1 konnektörde 2 giriş olduğu için biraz zorladı ama sonuçta oldu.

Benim modeme gelen cat 6 ama modeme dsl kablosu ile bağlamışlar dsl kablosu yerine cat 6 Ek yapıcam o zaman 2 girişli konnektör almam yeterli olacaktır yak1 diye geçiyor sanırım. Bu arada bina içi kablo tesisatı 60 a kadar destekliyor dsl kablosunu çay 6 ile değiştirsem hızında artış olurmu acaba.

Hocam ben cat 6 ve yak konnektör aldım kablo bağlantısı için aynı renklerine bağlasam doğru olur değilmi?

Dışardan gelen kalboyu yak1 ile cat6’ya bağladık oradan modeme gelen ucu ise direkt cat6’yı rj11’e çakıp modeme bağladık, sıkıntı mı olur diyorsunuz böyle?

Hattınız 60 mbps destekliyorsa ve bu hızı bina içi tesisattan dolayı alamıyorsan etkisi olacaktır. Ama bu konuda daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilendirirse daha iyi olur.

Benim önerim direk yak konnektörle bağlamadan önce tek tek Kabloları dediğiniz gibi bağlayın ve internet sinyalinin gelip gelmediğini kontrol edin. En azından hatalı bağlantı olursa konnektörler boşa gitmemiş olur

Sorun olacağını düşünmüyorum ama bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar aydınlatacaktır.

1 Beğeni

Hocam ben ucu çakılı Cat 6 aldım ama bu uç modemin dls yerine olmuyor ne yapıcam şimdi ben cat 6 yı direk modeme bağlayamayacakmıyım. Mavi yere taksam olmaz sanırım

Merhaba @MustafaY
Resimdeki boşta olan kablonun ucundaki uç cat 3 olarak geçiyor. Kablonun ucundaki aparatı kestikten sonra RJ11 girişli aparatı özel pense yardımıyla bağlamanız gerekiyor.

Renkleri önemli mi acaba rj11 uca Cat 6 daki hangi renkleri bağlatayım

iki kablonunun ucunu rj11’e hangi renkleri çaktırdıysan o renkleri ana hatta bağlayacaksın tersi düzü yok + - yok istediğin türlü bağla sadece ankastredeki hangi uçlar bağlıysa o renkleri bağla

Şimdi baktım da Cat 6 kablosundaki mavi - beyaz mavi renkli telleri dls kablosu ile ek yapmışlar bende aynı renkleri rj11 e çaktırayım değilmi, o kadar uğraşıyorum umarım hızda değişiklik olur ümidim azaldı ama bilmiyorum. Ben cat 6 kabloyu rj/45 ucu direk takabiliyoz sanıyordum rj11 uç lazımmış. Ankastreyi binanın çatı katına koymuşlar merdiven lazım

Söyediğiniz fiber için geçerlidir. :slight_smile:
RJ11 dsl hatlar için geçerlidir.

Neyse bilgilenmiş olduk dünden beri bu anı bekliyordum hızım yükselir diye hüsrana uğradık en son çare komple kabloyu değiştiririz belki düzelir hız problemi.

Ekleri en iyi kapatma yöntemi yak1(boncuk klemens- yak konnektör) olarak geçer.

Başka dls kablosu test ettim yaklaşık 7-8 mbps arttı ama yak konnektör ile yaptığım zaman dls ışığı 2-3 sn yanıp yok oluyor uçlarını soymakmı lazım yak konnektör çalışmıyor

Uçları soymadan direk içine geçiriyorsun penseyle renkli olan yuvarlaktan sıkıyorsun.

1 Beğeni

Uçlarını soymadan 2-3 defa denedim olmadı en sonda uçlarını çok az açtım da sıktım bu sefer oldu

Cat 6 yerine evde başka dsl kablosu buldum o daha iyi sonuç verdi aşağıda kablo değişmeden önce ve değiştirdikten sonraki farkları görebilirsiniz değdi mi derseniz değdi sanki :sweat_smile: