Can sıkan wifi kopma sorunu

100mbps download 8mbps upload paketim var TD-W9960 model modem kullanıyorum (2.4ghz destekliyor) ethernet ile bağlanma şansım olmadığı için wifi ile bağlıyım. Wifi bağlantım çok sık kopuyor bazen bi kaç dakika bağlanamıyorum bazen saniyelik gidip geliyor. Online oyunlar oynadığım için bu iş çok can sıkıcı oluyor hat değerlerimde bir problem göremedim. Wifi uygulaması indirdim benim için en iyi kanalı gösterdi onu kullanıyorum modem arayüzünden 20MHz 40MHz çoğu şeyi denedim fakat birşey fark etmedi bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
image

Modemini değiştir sorunun çözülür

Kanal trafiği yoğun olduğu zaman otomatik kanal değişimi söz konusu oluyor. Kanalı elle seçerek çozebilirsin ancak kanal yoğunlasirsa çakışma vs durumlarından hız kapasiteniz düşebilir. En iyisi 5 ghz bir modemle online oyunlarda keyifle takılabilirsin

1 Beğeni

Modem almadan çözme şansım yok mu ayar yapıp felan en azından kopma sorunu çözülse hız çokta sorun değil

Router alıp ethernet kablosuyla bağlayıp belki wifi sorununu çözebilirsin. Xiaomi mi wifi AC1200 Router 4a veya Mercusys AC12 gibi 5 ghz destekli bir cihaz alabilirsiniz ve modemine kablolu bağlayıp. Wifi dağıtımını 5 ghz üzerinden router üzerinden yapabilirsiniz.

Kanal ayarını otomatikten düşürebilirsin bi kanalı elle seçip deneyebilirsin

5GHz destekli router alıp deneyebilirim fakat yaklaşık 10-14 metre uzaklığımda olur router. 5GHz de bu mesafe sorun çıkartır mı? arada pek bi duvar yok.

Modemle router kablolu bağlamanız gerekiyor. Sorun olmaz. 10-14 metrede sıkıntı çıkarmıyor. Attığım modellere bir bakın.

5 ghz anteni en az 2 adet ve beamforming+ yani hüzmeleme destekli olmasına dikkat etmelisin Çekim gücünün normalden daha fazla olması için ve turknetin sunduğu zyxel ve benzeri modemlerde 2. nesil (Wave 2) 5 ghz olmasına dikkat edelim en azından sizin içinde ileriye dönük olur. Sonuçta kullandığımız cihazlarda zamanla yeni nesil donanımlarla donatılıyor ve kullandığımız veri miktarı da artıyor. 2. nesil 5ghz bandı birden fazla kullanıcının eş zamanlı veri akışını destekler. Yani bir mobil oyun oynarken ikinci bir kullanıcının internet üzerindeki aktivitesi sizi modem ile veri alışverişi sırasına sokmayarak eş zamanlı akışa devam eder. Tıpkı 2.4 Ghz bandında takılan bir kullanıcıyla 5 ghz bandı kullanıcısının aynı anda veri alışverişi yapabilmesi gibi

1 Beğeni

Arkadaşlar oyun kolu aldım ve bluetooth ile bağlanıyorum ama bluetoothu açınca ztn wifi yüzünden düşük olan hız ve pingim dahada kötüleşiyor 5mbps altına iniyor discord uygulamasında 5000 pinge kadar görüyorum en azından bluetooth ile çakışmasını nasıl engelleyeiblirim bunu çözsem yeter şimdilik çünkü kol bağlı iken arkadaşlarımla oynayamıyorum.

Yukarda belirttiğim gibi modemin wifisi kaliteli değil ve çözümü de yazdım. Bir de o cihazla alakalı olabilir.

Elimde bulunan Everest Ewr-301 model routeri modeme bağladım fakat bir fark göremedim :confused:

5 GHZ destekli router değil. Sana lazım olan cihaz 5 GHZ router ve attığım modelleri incele beğendiğini al. Modem ve Router’ı kablolu bağlaman gerekiyor yani kablosuz olarak bağlarsan daha da kötü hızlar alırsın. Modem ve Router arasında kablolu olmalı ve ben genelde statik ip atarım router üzerinden o şekilde yaparsan sen de gayet stabil bir bağlantı alacaksın.

Modemin wifi kanallarını değiştirerek oyun kolunun frekans aralığından uzaklaştırabilirsiniz modemin frekansını. Diğer bir seçenek de modeme kablo ile bağlanmak.

Bir kaç kanal denedim bu kanallarda (Saat gece 4) 28mbps aldım en son 13 kanalını denedim ve 52mbps aldım bluetooth’u açınca max 40 civarlarına iniyor şuanlık harika bakalım yoğun vakitlerde nasıl olacak bilgi veririm.

2 Beğeni

Arkadaşlar elimde 2 adet ethernet kablosu var ikisde tek başına modeme yetişmiyor ama ikisini ek yaparsam yetişir. Ek yaparsam internete nasıl bir etkisi olur ?

Bozulur hızınız. Kopmalar artar.

Hocam uzunluk ne kadarsa o kadarlık cat 6 kablo alın. Ekle olacak iş değil o. Zaten fazla bir para değil metresi 2-3 lira.

5ghz destekli stabil modem alın kanal ayarı size anlık performans sağlar 2.4ghz i kullanmayan cihaz kalmadı. Router alıp köprüde yapılabilir tabi ama extra dsl almanız en iyisi olur.

Arkadaşlar merak ettiğim bir şey var download hızım 1 leri görse bile 8 olan uploadum her zaman 7-8 arası oluyor neden böyle uploadım özelliği nedir ?