Buradan beni hatırlayanınız var mı? :)

Merhaba. Buradan beni hatırlayan var mı? :slight_smile:

1 Beğeni

seni unutmak ne mümkün vdsl e geçtin mi bari

2 Beğeni

VDSL değil, direk GPON Fiber. VDSL olmaması lazım şu devirde zaten. Hala VDSL’e yatırım yapılıyor mu?

2 Beğeni

Ancak bu yeni hızlara alıştım sayılır. 1000/1000 Simetrik vermiyor TTNET. Keşke verse.

Bence her eve 100 Gbps’e kadar seçenek lazım. Uygun fiyata olacak şekilde. Ancak her eve en az 10 Gbps şart. :smiley:

TTNET FTTH GPON altyapı var.

O hız olsa da bizim diskler yazamaz… internet hızlanor disk bekleriz bu sefer. Al sana bir masraf kapısı daha :slight_smile:

1 Beğeni

Zaten 100 Gbps’e kadar seçenek dedim. Yani tek paket olmayacak ancak 100 Gbps’e kadar paket sunulmalı bence. O hızı kaldıracak sistemi olan alır evine. :slight_smile: Ancak standart olarak en ucuz paket olarak 10 Gbps, ev standardı olmalı bence.

2 Beğeni

Öyle bir paketi sunmaya uğraşmanın masrafına bile değmez birkaç kişi için. 2 Gbps yine olabilir ama her eve 10Gbps daha var ona.

1 Beğeni

1 gbit bile nüfusun %99 na fazla gelir. Sonuçta bunu bile boşa kullanıyoruz. Hakkını veremiyoruz. Aramızda 50 mbitin bile hakkını verecek cok az kişi var

1 Beğeni

Katılıyorum. Zorlayacaksak max 2 gbps zorlanır. Normalde 1 Gbps bile çok çok yeterli bir hız. Kaldı ki hiç bir servis sunucularına 1 Gbps hız ile bağlanılmasına izin vermez.

1 Beğeni

Tabiri caizse seninle az uğraşmadım Erdem. :blush:


Erdem, senin adına sevindim. Sonunda, FİBER altyapıya geçmişsin. :rocket: :sunglasses:

1 Beğeni

2018 Yılından beri tonla foruma bunla ilgili konular açmıştım zaten. Ayrıca sayısız adet Türk Telekom CEO’suna mailler atmıştım. 20-30 Adet farklı farklı TTNET’e ait mailler vardı sanırsam ve BTK mailleri falan. Hepsine tek tıkla mailler gönderdim taleplerimle ilgili ve adres bilgileri vs… Fiber talep etmiştim. Çabalarımın payı bence büyük. Bizim bulunduğumuz sokaktaki çoğu apartmana da aynı şekilde fiber geldi. Ancak bulunduğum sokaktaki 2-3 ev hala ADSL kullanıyor ki sebebi muhtemelen daire sayısının 2 ile sınırlı olması veya yaşlılar oturuyorsa, onlar istemediği için yapmamış olabilirler.

Erdemi adslden kurtarmışlar çok şükür :joy: bizede tt kazı yaptı ama 1 buçuk aydır kablo çeken yok bekliyoruz. Pclerimiz 1gbps kadar kaldırıyor genelde ve üst segmentler 2.5 gbps kaldırıyor en fazla verecekleri 2.5 gbps olur onun içinde bi 5-10 yıl beklemek lazım bence.

1 Beğeni

Hatırlamıyorum :rofl:

1 Beğeni

Bu durumun biraz bence Türkiye’nin neresinde yaşadığınızla da ilgisi vardır. Didim’de yaşıyorum o yüzden talep üzerine fiberin gelmesine çok şaşırmam. Türkiye’nin en batısında yer alıyorum. Batı tarafına öncelik verirler benim bildiğim.

Evet… :smiley:

Vaay hayırlı olsun Yapa’da, adsl’de neler çektiğini biliyorum

1 Beğeni

Teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben izmirdeyim daha karşıyaka gibi bir yerde gigafiber yok bence gelmesi icin baya bi sans lazım

1 Beğeni