Bu verilere nereden nasıl ulaşıyorlar?

02129900471 numara beni aradı ve adımı soyadımı telefonumu TurkNet kullandığımı adresimi doğruladı türknetten aradığını ve digiturk paketi tanımlandığını fakat yaptırmadığımı bağlatmadımı o yüzden fiyatın yükseleceğini iletti elbette buna inanmadım ama benim takıldığım konu bu insanlar evimin adresine hangi interneti kullandığıma kadar veriye nereden ulaşıyor ! farklı bir firma desem türknetli olduğumu nasıl biliyorlar kaç mb kullandığıma kadar ? TurkNet bu veri sızıntısını ne zaman sonlandırmayı düşünüyor acaba ?

3 Beğeni

Bu herhalde 1 yıldan beri var diye biliyorum kuruluma gelen taseron firmadan da kaynakli olbilir bence

TT büyük bir firma. Veri sızıntısı ihtimali var mıdır ? İmkânsız görünmüyor

Geçenlerde iş yerindeki hattı TT den Millenicom’a taşıttım. Başvuruyu internetten yapmıştım. Millenicom onay için telefon ile dönüş yaptı, telefonu kapatır kapatmaz konudaki dolandırıcılar aradı.

1 Beğeni

@alperenatici konu ile ilgilenecektir. Gerçekten bende bunun gibi bir kaç olaya şahit oldum arayıp hangi interneti kullandığımı adresimi adımı soyadımı söylüyorlar.

bu hangi aracı firma bilmiyorum veri güvenliğimiz resmen yok bu kadar kolay bilgilerimize ulaşılabiliyor olmaları korkunç bir şey acil bunun çok sert takibini yapmalılar

Daha önce de yazmıştım. E-devlet’ten sms ve iletişim izinlerinizi kontrol edin. İstemediklerinizi silin oradan.

1 Beğeni

Yıllarca TT kullandım ve hiç bir şekilde bu şekilde dolandırıcılık girişimine denk gelmemiştim. Ne zamanki TurkNet’e geçtim hemen aramaya başladılar. Hatta belgeleri gönderdikten sonra daha hattım aktif olmadan aramışlardı. Dolayısıyla bu veri ihlallerinin kaynağı TurkNet’tir. Belki aracı firmalardan vs kaynaklı olabilir ama en tepeye baktığımızda TurkNet var. Neyseki ben Bütün TurkNet resmi numaralarını rehberime kaydettim. Bilinmeyen numaradan aradıklarında dolandırıcı olduklarını anlıyorum.

O maalesef hiç bir işe yaramıyor. Tamamen milletin gazını almak için çıkardıkları bir şey. Bahsettiğiniz sistem Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi bu sadece sizin önceden izin verdiğiniz firmaların izinlerini kaldırmak için işe yarıyor. Konudaki asıl sorun iznimiz olmadan aranma / SMS gönderimi. Bunun için e-Devlet Kapısı var, ancak daha önce şikayet edip ceza alan firmalar hala SMS yollamaya devam ediyor :smiley: :smiley: Tamamen gösteriş amaçlı.

Yıllardır kullanıyorum hiç böyle saçma sapan arayan olmadı :+1: Ayrıca bir çok yere onay vererek paylaşıma izin veriyorsunuz. Görüp kaldırın izinleri o kadar. Siz de işe yaramıyorsa arayın görüşün muhtemelen başka bir durum vardır.

1 Beğeni

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sisteminden bahsediyorsunuz değil mi ? Oraya girdiğimde zaten alışveriş yaptığım ve onayımın olduğu, güvendiğim firmalar seçili. Alışveriş yapmayı kestiklerimden ise onayları iptal ettim. Ancak bu beni “Hyundai Su Atırma Sistemlerinden” arıyorum diyenler için çözüm değil. Çünkü listede böyle bir firma yok. Çözülmesi gereken asıl sorun bu aslında.

1 Beğeni

Son dönemlerde ben de aynı sorun ile karşı karşıyayım. İYS vs çözüm değil. Atılan birçok mesajın mernis kaydı dahi yok. Arayanlar da bilgilerime nereden ulaştıklarına dair yanıt vermiyorlar zaten. Bulk numara register etmişler, engelledikçe sonu 1,2,3,4,5 olarak devam ediyorlar tacize.

Engellediğim numara listesi 100’e yaklaştı. Buna harcadıkları zamanı hizmetlerini iyileştirme/müşteri memnuniyeti için harcasalardı, gerilla pazarlama yapmak zorunda kalmazlardı.

1 Beğeni

Sözde KVK var ama dinleyen yok denetim yok

Bu aramaları bende alıyorum ara ara. TurkNet 'e sanırım bir sene önce falan kendi numaramı girmiştim o zamandan beri bir sürü numara aradı engellemekten bıktım hala da arıyorlar. Benim dikkati çeken nokta genelde destek kaydı açtığımda daha çok arıyorlar bir şekilde erişimleri var bence. Şunu da belirteyim oimdeki ayarlarda verilerin kullanılması izinleri hep kapalıydı bende.

Selamlar @melanpi, bu durumu birçok sağlayıcı maalesef yaşıyor. Biz, tüm bu bildirilen numaralar ve aramalar ile alakalı hukuki süreç başlatarak takibini sağlıyoruz. Forum içerisinde oluşturulan https://forum.turk.net/t/internet-paketi-satmak-isteyen-bilinmeyen-telefon-numaralari/ konusu üzerinden bu numaraları bildiriyoruz. Lütfen İletişim — TurkNet adresinde yer almayan hiçbir numaraya ve aramaya itibar etmeyin :raised_hand:

Aynı şekilde bende hep aranıyorum. Adamlar fatura kesim tarihinden tutun ev adresime kadar biliyorlar. Anlam veremiyorum nasıl biliyorlar?

1 Beğeni

TurkNet bunu yapıyor olamaz, şöyle ki: kendisi iss işi yaparken farklı bir iss işi yapan firmaya iletişim bigilerini satması kendi topuğuna sıkmak gibi olur. İletişim bilgileri tüknet içerisindeki çalışanlar tarafından sızdırılıyor olabilir, Türknetin ortak çalıltığı kurulum firmaları tarafıdan sızdırılıyor veya hacklenerek sistemindeki veriler alınıyor olabilir, destek kaydı açıldığında türk telekoma ile paylaşılıyor ordan sızdırılıyor olabilir.
Veri güvenliği açığının nerde olduğunu kestirmek zor ama neden türk telekomda olmadığının sebebi bence taahhütlü çalışmasından kaynaklı, çünkü dolandırıcılar türk telekom müşterilerini kandırsa yüksek cayma bedeli olduğu için kullancılar daha çok sıkıntı çıkaracaktır.

Geçenlerde twitterdan tt destek kısmına altyapı ile ilgili mesaj bıraktım ve ertesi gün ailemden biri arandı kayıt bırakmissinız vs. Numaraya baktığımda tt ile alakası yok. Olay bambaşka da farkeden yok ya da gizleyen üst yetkili çok.
TurkNet’in konuyla alakası olduğunu sanmıyorum

1 Beğeni

Yıllarca TV ve Radyolarda yasak olmasına rağmen dolandırıcı reklamlara göz yumulmadı mı? Kaç kişi gergedan reklamı duymadı?

Vallahi türk telekom,vodafone,superonline kullandım hayatımda hiç bir farklı kurumdan ne arandım nede bu tip insanlar aradı bu muhtemelen turknetin içinden veri satılıyor bunu yapan kötü niyetli olabilir ayrıca bunu diger türk telekom altyapısını kullananlardan hiç duymadım bu tamamen türknetin içinden sızdırılan kötü niyetli insanlar tarafından satılan veriler