Bu siteye ulaşılamıyor hatasııı

Merhaba mahallemize yeni gigfiber altyapısı geldi ve gelir gelmez bağlattım hiçbir sorun olmadan kullanıyordum. Fakat son 1 haftadır bilgisayarımdan internete girmek istediğimde youtube hariç (başka sitelerde olabilir ben denemedim) bu siteye ulaşılamıyor hatası ile karşı karşıya kaldım. İnternette izlediğim hemen hemen bütün çözüm yollarını denememe rağmen bir sonuca ulaşamadım. Sadece modemi kapatıp birkaç dakika bekleyip tekrar açtığımda bu sorunun çözüldüğünü gördüm. Her bilgisayarı açtığımda bunu yapıyorum şu an. Sorun hakkında bilgisi olan var mı? Gerçekten çok sinir bozucu bir problem.

Evinizde birbirine bağlı birden fazla Router Modem ya da internet ekipmanı var mı ? IP adresleri çakışıyor olabilir.

1 Beğeni

Sadece bilgisayar erişir iken problem yaşıyor ise bilgisayar DHCP havuzundan ip alamıyor olabilir. Bir üstteki arkadaşımın yorumunda belirttiği gibi birden fazla dağıtıcı cihaz olması veya bilgisayarın ağ ayarlarının farklı olması buna neden olabilir. Mobil cihazlarda sorun yok ise bilgisayar üzerinde ağ ayarlarını sıfırlayın veya yeni bir ağ oluşturun.

Evet kullanmadığım bir modemim var router olarak kullanıyorum.

Dediğiniz gibi modem router var evimde. Az önce ağ ayarlarını sıfırladım fakat düzelmedi. Yeni bir ağ oluşturun derken ne demek istediniz?

Bu arada bu sorun sadece bilgisayarımda var ve kablo ile bağlantı sağlıyorum.

iki cihazın da ip adresi 192.168.1.1 olduğu için çakışıyorlar. Cihazın birinin yerel ağ ayarlarına girip ip adresini 192.168.2.1 yapın düzelir o zaman bu sorun.

1 Beğeni

İki cihaz dediğiniz biri modemim diğer router modem değil mi?