Bu olay ne kadar iyi merak ettim

geçmişi bilmedikleri için yaşananları ilerde yaşanacaklarla harmanlayamıyolar… benim tahminim gene birilerine peşkeş çekilecek gibi… inşallah yanılırım…

1 Beğeni

Şu yerel altyapıyı bağımsızlaştırıp sadece kiralama için kullandırsalar çok iyi işler çıkacak ama TT’nin albenisi burda :sweat_smile:

Ben devlet olsam şöyle bir özelleştirme teklifi sunarım piyasaya. Atıyorum önümüzdeki 10 yıl için mevcut tüm alt yapıyı kiralıyorum derim. Ama kira ücreti = bedava. Para almak yerine altyapıdaki gerekli tüm iyileştirmeleri ve güncelleştirmeleri yapmak alt yapıyı kiralayan şirketin en birincil görevi olsun. Hem de Türkiye’nin her yerinde. Eğer bunu yerine getirmezse de sözleşme ihlali olsun mesela. Bu süre zarfında da zaten verdiği hizmetten aldığı tüm para onlara kalmış olacak. Bu sürenin sonunda da alt yapıyı tekrar devlet devralır hem de güncellenmiş hali ile, sonra yine benzer bir teklifle başkasına kiralar. Nasıl fikir?

işin içinde rant olmadığı için yanaşmazlar :slight_smile:

1 Beğeni

Denetim mekanizması doğru çalışmaz ise bunu da yapmazlar. Yaptık ettik şu kadar harcadık vs. Üstüne bir de altyapı yatırımı nedeniyle vergi indiriminden bile yaralananabilirler. Aşağı sakal yukarı bıyık. Ama en kötüsü bizim böyle düşünüyor olmamız. Güvenimiz kalmadı.

1 Beğeni

Yakın Zamanda Superonline İle Altyapıları Birleştirecekler İkiside Devlet’in elinde.

3 Beğeni