bu numara 2 gün öncede aramış kayıtlarda gördüm telefonu genel olarak üstümde taşımıyorum
bu günde aradı spam yazısını görünce açtım bi bayan turknetten aradıklarını söyledi
malum turktelekom bizleri sizlere magdur etmek için zam yaptı zamdan etkilenmemeniz için
sizlere TurkNet + digitürk öneriyoz gibi saydı okudu direk bir daha aramayın benim TurkNet aboneligim yok dedim .peki dedi kapadı
numara kime ait bilemem
resimde görülen numara
Hayır değil. Dolandırıcı sahtekar bunlar sakın onay vermeyin.
TurkNet numaraları kendi sitesinde paylaşılmakta zaten inceleyin.
digitürk ne alaka TurkNet 'te onu anlamadım ??? TurkNet 'e ait yada ait degil orasını bilemem
Numaranızı paylaşmışsınız abonelik sayfaları ile o yüzden arıyorlar.
numaramı annem bile bilmiyor TurkNet 'e ve devlet yollarında kayıtlı bunlara nasıl düştü numara orası şüpheli
isim soy isim vs biliyorlar kişisel bilgiler…
hattı alalı 5 ay oldu en fazla 10 kişi biliyor numaramı telefon kullanmayı sevmem resmi işlerim için mecburiyetten kullanıyorum
fazlada can sıkarlar ise geregi yapılır
numaranızı iss sorgu sayfalarında kullanmışsınız. Veya revize edilmiş hat almışsınız.
Yalnız bu yaratıcı bahaneler gerçekten emek istiyor. Dolandırıcı ama elit dolandırıcı
Merhaba,
BKZ: Digiturk dolandırıcılığı - TworA tarafından #2
Az önce beni de bu numaradan aradılar. ve açtığımda aynı şeyi zırvaladılar. ve ben kadını dinlerken arkadan gelen sesin ne kadar vahim ölçüde olduğunu anladım. bunlar dötüm metre kare alanda call center kurmuşlar ve milleti dolandırmaya çalışıyorlar. ben türknetin numarasını bildiğim için, bu türknetin numarası değil siz bizi dolandırmaya çalışıyorsunuz dediğimde telefonu yüzüme kapattılar. TurkNet bu konuda birşeyler yapmayı düşünmüyor mu? bakın arkadaşlar bu durum gerçekten çok vahim. bilmeyen müşterilerinizin bunların eline düşüp fazla ücret ödediğinde türknetin güvenirsizliğini bir düşünün!!
TurkNet hukuk birimi konuyu takip ediyor. Beni asıl düşündüren nokta bu dolandırıcılara sabit numaraları sorgusuz sualsiz veren şirket bize gelince neden anne kızlık soyadına kadar soruyor. Yıllardır Türkiye’de hizmet veren firmaların SMS ve çağrılarını takip eden btk yüzlerce şikayete rağmen bununla ilgili bir çalışma yapmıyor. Bu aramaları yapan dolandırıcılar sadece TurkNet abonelerini değil netspeed, milenicom, gibirnet, Vodafone abonelerini de aynı şekilde arıyor.
Çok basit. yasalardaki boşlukları kullanıyorlar. sadece yakın zaman içinde olmuyor bu. yaklaşık 10 küsür senedir var. ve şimdi nirvanaya ulaşmış durumda. bir şekilde devletin de işine geliyor. bu tür call center şirketleri üzerinden vergi alıyorlar. ve adamlar işlerini o kadar nizami yapıyor ki evrakta sahteciliğe bile girmiyor. asıl sorun burada devletin müsade etmesi. bu tür suçların caydırıcılığı yok. zaten son zamanlarda hukuk allaha emanet. bu tür şirketleri takibini yapacak olan kurum btk. ama onlarda ülkeye teknoloji girmesin diye debelenip duruyor. neyse ben daha fazla konuşmayayım. bu konuşma politikaya doğru kayıyor. ama üzülüyorum bu ülkeye. inanılmaz potansiyeli var. ama birileri ülkenin önünü tıkıyorlar.
turknetten aradıgını söyledi spam olarak ztn görünüyor diye yinede açtım.bi bayan arka planda çocuk sesleri isim soy isim oturdugum semte kadar söyledi
benim TurkNet 'e ait herhangi bir Aboneligim yok dedim
sitemkar bir şekilde iyi günler dedi kapattı
Daha önce benzer bir teklif bana da gelmişti. Arka plan seslerinin fazla olmasından dolandırıcı olabileceklerini düşünüp konuşmayı yarıda kesmiştim. TurkNet şikayet hattına durumu ilettim ve gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını bildirmişlerdi. Ben genelde böyle durumlarda kimliklerini doğrulamak için bana mesaj atmalarını istiyorum. Attıkları mesaj şifremi unuttum mesajıydı. En başta inansam da sonrasında bunu numaramı bilen herhangi bir kişinin TurkNet üzerinden şifremi unuttumla bana ulaştırabileceği aklıma geldi. Bu tür aramalarda karşı taraftan emin olmak için ne gibi bir yöntem izleyebilirim? Bu konu için de tavsiyelerinizi beklerim.
TurkNet in telefon numaraları TurkNet web sitesi, sosyal medya platformlarında ve resmi olmayan Facebook grupları üzerinde tarafımızdan paylaşıldı. Abonelik İşlemleri ve Teknik Destek - Turknet bu numaralar haricinde gelen çağrılar TurkNet tarafından yapılmıyor kara listeye alabilirsiniz