Bu Numara TurkNet’e mi ait?

Merhaba. Az önce 0 (216) 252 03 72 numaradan arandım. TurkNet fatura bölümünden aradığını, Haziran’dan itibaren devletin dijital platformlarda kaçak kullanımı engellemek amacıyla %41 oranında KDV uygulayacağını ve yalın abonelik kullandığımdan dolayı Platform+İnternet olarak kullanabileceğimi, Digiturk giriş paketi alırsam 104 lira, almazsam 124 lira ödeyeceğimi söylediler. Bu bana çok saçma geldi ve sonra aranmak istediğimi, bunu araştıracağımı belitttim. Bu numara bana Digiturk’u anımsatıyor TurkNet’in böyle bir düzenleme yaptığı doğru mudur?

Bein Connect aboneliğim var ve ben zaten bir dünya para verdim buna, bir de aldığım aboneliği açmak için mi fazladan para ödeyecem bu çok saçma

bu aralar dolandırıcılar arttı türkneti sitesinde şöyle bir yazı var ve sizi arayan numara burada yok

3 Beğeni

@EFG rica etsem ilgilenir misiniz

Merhabalar, son zamanlarda üzelerek karşılaştığımız durumlardan birini yaşamışsınız :frowning: TurkNet numaralarından farklı numaraların araması durumunda size söylenenlere itibar etmeyiniz. Sizi arayan numarayı paylaşmanız çok iyi olmuş. Çünkü bu sebeple kullanıcılarımızı dolandırmak maksadıyla arayan tüm numaraları biz havuzumuzda tutuyor daha sonra savcılığa verip suç duyurusunda bulunuyoruz.

@aliko2x paylaştığı fotograftaki numaralar bize ait… Sizi arayan numaraya asla inanmayın.

Teşekkürler.

4 Beğeni

Bu konunun çözümü için ben tüm resmi numaraları rehbere ekledim. TurkNet numarası ise isim çıkar. TurkNet’im diyor ve arayan numara TurkNet olarak görünmüyor ise böylece sahte olduğu anlaşılır.

3 Beğeni

Benide aradılar.
Açmazdım lakin açtım.
Dedim yalnız size nasıl inanacam TurkNet in böyle numarası yok.

İnanıp inanmamak sizin elinizde dedi kapattı.
Arayan sahtekar numara
+902129290659

Ben de aynı durumu az önce yaşadım fakat telefonlarla arandıktan sonra anladım dolandırıcılık olduğunu. Şu anda ne yapmam gerekiyor? Beni arayan numara da 0212 920 04 89

Bu numaralara itibar etmeyiniz ben gerekli ekibe numarayı iletiyorum. Numaralar hakkında suç duyurusunda bulunmaktayız.

1 Beğeni

İyi de bu insanlar bizim TurkNet’e kayıtlı olduğumuz telefon numaralarını ve diğer iletişim bilgilerimizi nereden buluyorlar? Sizin data sisteminize nasıl erişim sağlayıp isim soyisim ve telefon numarama erişebiliyorlar?

Yakın zamanda destek kaydı açtınız mı? Arıza yaşadınız mı?

Ocak ayında TurkNet’in sistemi üzerinden arıza kaydı oluşturmuştum.

1 Beğeni

Benim teorim şimdiye kadar gördüğüm kadarı ile arıza kaydı açanlar aranıyor. Galiba tt çalışanlarından bazıları dağıtıyor bilgiyi. Tabi benim fikrim.

1 Beğeni

Valla olası bir bilgi sızıntısı standart bir Avrupa ülkesinde büyük bir skandal fakat bu ülkede düzgün ve kaliteli işleyen sektör kalmadığı için şaşırmayacağım bir durum. Kanıksadık maalesef, yadırgamıyorum. Ama sebebini de merak ediyorum, umarım haksız çıkarım. Sevgiler.

Bu uygulama çok faydalı. Telefon uygulamanız yerine geçiyor. Geri bildirimler sonucu ortak bir spam havuzu oluşuyor. Arayan numara spam ise arama ekranında gözüküyor.

Bu teoriye ek olarak benide arızam olduğu zaman aradılar. Arıza ile ilgilendi sonrada vergi gelecek felan indirimli olan firma bu firma ondan bunla anlaşacaz diye TV paketi satmaya çalıştılar :smiley: