Bu mesaj ne anlama geliyor(Zam öne çekildi) 1 mayıs itibari ile zamlı tarife geçerli

TurkNet iki noktada kaybediyor. Birincisi gigafiber altyapıyı genişletmek için bütçe lazım. İkinciside malum telekomun ftth fiber altyapısında modemi telekom tedarik ediyor ve zorla kira parası alıyorlar ya onu TurkNet paketin içerisinde kendi karşılıyor (Merak edenler için 15 lira civarında olması lazım aylık yani 140 liralık fatura aslında ftth altyapısını kullananlar için 125 liraya geliyor). Normalde o kira parasını müşteriden ayrı almalıydı çünkü VDSL kullananla arasında haksızlık oluyor. VDSL altyapıda kullananlar yaklaşık 15 lira fazla para veriyor ve çoğu kişi 100 mbps bile alamıyor. Ftth kullananlar hem 100 mbps alıyor sorunsuz hemde telekomun zorla aldığı modem kira ücretini ödemiyor.

Şuan ftth altyapılardaki aylık modem kira parasını ftth altyapıyı kullanan abonelerden alsalar biraz daha adaletli olur. Çünkü o parayı isteyen TurkNet değil malum telekom.

Seneye temmuza kadar tekrar zam yapmamanız için önerim gigafiber tarifesini ayırın, Telekom altyapısından hizmet alanlar gigafiber kullananları artık sübvanse edemez.

Telekom ftth altyapısından hizmet alanlarlardan telekomun istediği modem kira ücretini ftth abonelerinden isteyin siz karşılamayın. Diğer firmalar böyle yapıyor.

Yoksa bu ekonomik şartlar altından herkesi eşitleyelim derseniz fiyatlar alakasız hale gelecek ve Özellikle VDSL abonelerinin büyük çoğunluğu kaçacaktır. Şuan benimde vdsl’de TurkNet 'te kalmamın ana nedeni evimde telekom vdsl dışında başka altyapının olmaması. Superonline, vodafone veya kablonet gibi firmaların kendine ait fiber altyapısı olsaydı direk taahhütlü pakete geçerdim. Bu enflasyonun azıttığı dönemde uzun süreli sözleşmeler mantıklı hale geldi. Malum telekoma elimden geldiğince zırnık koklatmak istemiyorum aslında.