Bu değerler ile 50 mbps olur mu?

Merhaba bu değerler ile sağlıklı bir şekilde 50 mbps alınır mı? Şu an 24 mbps tt kullanıyorum onlar max 25 mbps kadar desteklediğini söylediler.

50 rahat alırsın, fazlası bile olabilir.

Merhaba @anil10 ,

Hat değerlerinin taşıdığı kapasite:

Upload: 22219kbps(22Mbps)
Download: 73696kbps(73Mbps)

Rahatlıkla söyleyebilirim ki 50Mbps alabilirsin ama şöyle bir şey var hat değerlerim 73Mbps ben gideyim 75 alayım dersen hem fazladan fatura ödemiş olursun hem de sürekli olarak kopma yaşarsın Hat değerlerin almış olduğun abonelik hızını kaldıramayınca sürekli olarak hattan düşersin bilgin olsun.

2 Beğeni

Telekom hattın 25 mbps desteklediğini söyledi herhangi bir bağlantı problemi kopma vs. yaşarmıyım peki?

Merhaba @anil10 ,

Bu hat değerlerini göz önüne alırsak hayır yaşamazsın.

Hocam benim de hattimda 50 kilit var.Hat 70 taşıyabilir gösteriyor.75 alsam modeme ne geliyorsa gelsin diyebilir miyim?Zaten modem snr değerini ayarlamama izin veriyor.Daha önce 5-6 snr değerinde kullandığım da oldu 1 hafta olmasına rağmen hattan düşmedim.En azından 60-65 alsam yeter çünkü evdekiler 2-3 tane 1080 p video izleyince çöp oluyor zaten internet.Yan binada 1000 mbps altyapı var bende böyle şeylerle uğraşmak zorundayım maalesef.

Bu TurkNet’e ilk geçtiğim zaman hatta 35 limit konulan değerler

Bu da 35 limiti kaldırtdığım sonraki değerler.Ne geliyorsa gelsin ben ayarlarım snryi dedim ama illa bir şeye sabitlediler.50 hız da ve 35 hızda da snr değerleri aynı

Evet hat değerleri iyi gözüküyor büyük ihtimal 50Mbps sıkıntısız kullanırsınız.

Merhaba @KREARON ,

SNR değerleri arayüz de ayarlayabileceğin değerlerdir sadece ama PORT çıkışından LOKAL 'e verildiği zaman SNR değerlerinde oynama olacaktır ve buda senin internette dalgalanmana sebep olacaktır.

Hattın 70Mbps 'yi destekliyor sen 75 'lik bir Abonelik hızı başlattığın da almış olduğun abonelik hızın LOKAL 'ın taşıyamacağı bir değer olduğu için sürekli olarak hattan düşme kısaca kopma yaşayacaksın. 2 3 gün sonra arıza kaydı oluşturacaksın ve TT Saha ekibi gelip NMS değerlerini 50 'ye çekecek ve 2 3 gün bu şekilde kullanacaksın yine aynı sorunlarla devam edeceksin. Uzun lafın kısası 50Mbps alsan seni her türlü kurtarır ama dersen ki ben denemek istiyorum buyur dene…

Benim yardımcı olabileceğim konu budur, sadece bu zamana kadar öğrendiğim bilgimi seninle paylaşıyorum. Uygulayıp uygulamamak sana kalmış bir şey…

Ek olarak 75 aldığın zaman modeme ne geliyorsa gelsin diye bir şey yok :smiley:

1 Beğeni

Yanıtın için teşekkür ederim.Mesela 75 e çıkarttım hız profilimi ve sorun yaşadım bunu düşürmek için TT ekibi mi gelmesi gerekiyor?Daha önce TurkNet destek çalışanı uzaktan 35 limitini kaldırın deyince 5 dkda 50 ye çekmişlerdi herhangi bir saha ekibi bile gelmedi.Sorun yaşarsam yine 5 dkda 50 ye düşürmezler mi acaba?

Bu arada snr yi 4-5 e alınca alacağım maksimum hız 80-85 oluyor.Bu şekil yapıp 75 paket alsam nasıl olur acaba?Keenetic modemde snr 4-5 şeklinde kullananları gördüm ve bir sorun yok diyorlardı.Hatta 2 de bile sorun yaşamayanları gördüm.Ama dediğiniz gibi hattan düşme olursa uğraşmak ve laf anlatmaktan tırsıyorum çünkü uğraşmak gerekiyor ve şu sıralar mecalim yok :slightly_smiling_face:

Eski zyxel modemimde 25 hız da bile 12 saatte bir kopma yaşardım.Şuan keenetic modem ile 50 hızda hızım bile yavaşlamıyor 9 gündür aktif.Açıkcası tek güvendiğim modem zaten altyapım çöp.Yan binada 1000 mbps olup bizde böyle taş devrinden kalma vdsl altyapı olunca böyle şeylere başvuruyoruz mecburen.

Merhaba @KREARON ,

Mesela 75 e çıkarttım hız profilimi ve sorun yaşadım bunu düşürmek için TT ekibi mi gelmesi gerekiyor?

Evet TT ekibi gelmesi gerekiyor yerinde müdahale için.

Daha önce TurkNet destek çalışanı uzaktan 35 limitini kaldırın deyince 5 dkda 50 ye çekmişlerdi herhangi bir saha ekibi bile gelmedi.Sorun yaşarsam yine 5 dkda 50 ye düşürmezler mi acaba?

TT Saha ekibi yerinde müdahale olduğu için Arıza kaydı bıraktığında yine TT ekibinin gelmesini bekleyeceksin

Bu arada snr yi 4-5 e alınca alacağım maksimum hız 80-85 oluyor.Bu şekil yapıp 75 paket alsam nasıl olur acaba?Keenetic modemde snr 4-5 şeklinde kullananları gördüm ve bir sorun yok diyorlardı.Hatta 2 de bile sorun yaşamayanları gördüm.

Keenetic modem bilgisine sahip değilim fakat SNR dediğimiz hat sinyali düşerse veya çok fazla yükselirse anlık veya aralıklı olarak hattan düşme işlemi (KOPMA) fazlasıyla yaşanır. Saha dolabından senin binana gelen Lokal 'e ne gibi bir etkisi olabilir Modem 'in orası tartışılır ama senin hattının SNR değerleri bellidir bunu değiştiremezsin gibi geliyor dediğim gibi Keenetic modem bilgisine sahip değilim.

2 Beğeni

Teşekkür ederim hocam :blue_heart:

Rica ederim :slight_smile:

Keenetic modemi kullananları bende gördüm ama şöyle bir sorun var belli bir zamandan sonra dayanamıyor. Diyelim 2 ye aldın. Bir snr oynadığında veya crc yemen sn leri alcaktır o anda kopacak, dalgalanmalar başlıyor o anda hissediyorsun. Yüksek hız aldım oh ne güzel diyorsun ama aslında pek göründüğü gibi değildir.