Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası VMG8623-T50B

Merhaba
VMG8623-T50B Model, TurkNet üzerinden aldığım bir modem var. Modeme wifi üzerinden bağlanmaya çalıştığımda “bu ağa bağlanılamıyor” hatası alıyorum. Daha sonra bilgisayarımı uyku moduna alıp tekrar açtığımda bağlanıyorum ancak 5-6 dakika sonra bağlantı kendiliğinden kopuyor ve bağlanmak istediğimde tekrar ağa bağlanılamıyor diyor.
Telefondan da aynı şekilde bağlandıktan 5-6 dakika sonra kendi kendine bağlantıyı kesiyor.
Kablolu bağlantıda bir sıkıntım yok

Denediğim çözümler :
IPV6 yı arayüzden kapatmak.
Modeme HARD RESET atmak.

Çözümünü bilen varsa lütfen yardım edebilir mi ?

Merhaba, firmware sürümünüz güncel mi?
Kanal ayarlarınızı 2.4ghz için 13 ve 5ghz için 36 yaparmısınız.

Şu anda güncel sürümüm bu : V5.50(ABPM.5)F1
Kanal ayarımı nasıl yapacağımı bulamadım :frowning:

Zyxel TurkNet firmasına çıkardığı en son firmware sürümü https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360014615300-VMG8623-T50B-Türknet-V550ABPM-6-F0-
Global yazilim kurmak isterseniz Dropbox - V5.50(ABPM.6)C0.zip - Simplify your life
Kullandığınız firmware sürümü eski.

Ağ ayarı kablosuz kısmından yapabilirsiniz.

Nereden yapacağımı gerçekten bulamadım :frowning:
Firmware yazılımını güncelledim ama baya bir uğraştırdı. Sadece IPV4 yaptım bağlantı sürekli koptu ve yeniden başlar gibi sürekli modem yeniden başladı ( Güncelleme Tamamlandıktan Sonra)
Genişbant ayarlarından sadece IPV4 ü IPV4 ve IPV6 karıştır seçeneği ile değiştirdim. IPV6 Yönlendirme özelliği ve Yönlendirme Özellğindeki her şeyi açtım. Vlan 1p 0 - 1q 35 yaptım. Şu an internet ve modemim stabil gibi. Firmware güncellemesinden sonra otomatik olarak 2.4ghz ve 5ghz seçeneklerini aynı tutu kendisi işaretlemiş. Kaldıramıyorum.

1 Beğeni

Mesh kısmı mevcut oraya tıklayın pasif hale getirin

Pasif hale getirdim. Şu anlık bir sıkıntı yok gibi. Tekrar olursa belirtirim.

1 Beğeni

Meshi kapattıktan sonra modem adeta kafayı yedi. İnternetin gelmesi 15 dakika sürdü geldikten 2-3 dakikadan sonra kendini resetleyip DSL ışığı sönüp yanıyor asla stabil kalmıyordu. Meshi tekrar açtım artık yapmıyor. Firmware sürümünü güncelledikten sonra kanal ayarlama yeri geldi. Dediğiniz gibi yaptım. Bugün gözüm hep üzerinden olacak. Wifi ile ilgili sıkıntı olursa yazarım yine.