Merhaba btk nın yayınladığı rapor u incelerken birşey dikkatimi çekti sizden yardım danışmak istiyorum. Btk nın yayınladığı 1 haziran port ücretlerine raporunda 100mbps için 38 lira port ücreti yazılmış,bu 200mbps için 78 lira yazılmış. Neyse asıl soruyu sormak istiyorum TurkNet e 180mbps indirme için talep açsam TurkNet ten aynı fiyat`a mı hizmet alcam yoksa her mbps arttığı zaman port ücreti artacakmı? Deneyimli birisi yanıtlayabilirmi? Kısaca ben 150mbps talebinde bulunsam faturam 50mbps fazla olduğu için ek port ücreti ödüyecekmiyim? Yoksa 200mbps sonrası içinmi ödeyeceğim.
TurkNet’te 100 mbit üstü paket sunulup - sunulmayacağı şuan için belli değil.
Normal şartlarda ( aldığın paket hızı = x olsun) :
100 mbit’e kadar : 100 mbit port ücreti ; 200 mbit’e kadar 200 mbit port ücreti alınır.
x<100 mbit için : 38 ; x<200 ise 78 lira
Yanıt için teşekkürler ama ben dediğinizi biliyorum benim sorum şu kısaca (mesela) 180mbps talep etsem 80 mbps için ayrı port ücretimi ödiyeceğim yoksa 100mbps alıyormuş gibimi ödiyeceğim (paketleri sunarsa)
Büyük ihtimalle port ücreti sizi bizi bağlamayacak. İnterneti verilen aynen port ücreti üzerinden fiyat belirlenmeyecek… fiyat belirlenirken port ücretleri kablolamalar servis santraller için ve geliştirmelerin dahil olduğu bir ücret politikası üzerinden belirlenecek. Belirlediği masraflar ve kar oranı üzerinden fiyat belirlenecek. Örneğin 100 mbit için türktelekom 194 liraya çıkardı ücreti… bunun ne kadar port ne kadarı kablolama ve diger teknik aletle4 parçalar ve ne kadarı kar bilmemiz mümkün değil. Port ücretim bu fiyat derler. Sahadaki hat kullanım bedelim bu der… türk telekom altyapısını kullanarak hizmet veren firmalar bunları hesaplar tarifelerini sunar.
Ne demek istediğinizi anladım ancak öyle paket talep edemiyorsunuz maalesef. 100-200-500-1000 olarak sabit oluyor paketler.
Üzücü oldu benim için şahsen 200mbps ye 220 de verilmez