BTK Fatura son ödeme tarihi düzenlemesi

Geçen günlerde TurkNet tarafından bu tip bir mesaj aldım.Artık son ödeme tarihi geçen faturalarınızın direk olarak kesileceği bildirilmiş yeni fatura çıktığı an.Peki fakat sorun şu btk bunu zorunlu tutmamasına rağmen çoğu internet servis sağlayacısı özellikle taahütlü olanlar 40-50 gün gecikmeyi göz ardı edebiliyor.Ek olarak fatura kesim tarihinizi değiştiriyor fakat bunu TurkNet 'e sorduğumda ne fatura tarihimi değiştirebileceğimi nede son ödeme tarihi konusunda hiç bir şey yapamayacaklarını belirti peki maaş alan insanlar bunun ayarlamasını nasıl yapacak ? herkesin bir faturalarını ödediği gün veya kafasında bir tarih düzenlemesi vardır bu kısıtlama niye sorduğumda ön ödemeli hizmet ondan ama ön ödemeli hizmet veren örnek d smart bu fatura tarihini değişebiliyor ek olarak ön ödemeli hizmet olması ne fark edecek tam anlayamadım bu konuda TurkNet umarım bir çalışma yapar yoksa önümüzdeki günlerde forumda bu konuda çokca sorun göreceğiz üzülerek görüyorumki yine kötülediğimiz taahüt hala günümüz şartlarında çok daha avantajlı olmaya devam ediyor gibi :confused:

1 Beğeni

Otomatik ödemeyi kullandırmaya yönelik bir çalışma gibi geldi bana.

Maaşları belli bir gün içinde yatan aboneler kredi kartı ile ödeme talimatı verir ise sorun yaşamazlar. Ödeme tarihi değişikliği konusunda net bir bilgim yok.
İlgili mevzuat
D-Smart in fatura sistemini inceleyip bilgi almaya çalışayım.

Örnek kendimden veriyim hiç kredi kartını kullanmadım gerekte duymadım borçlanmayı sevmeyen veya kredi kartı olmayan insanlar için iyi bir çözüm değil dediğim gibi bir çok firma fatura tarihini düzenlemeye izin veriyor ama TurkNet buna karşı fatura tarihi düzenlemesine izin vermek kesinlikle müşteri hizmetleri ile görüştüğümde bu konuda çok fazla geri bildirim aldık bildiriyoruz demişti muhtemelen benim gibi çok fazla bu konudan müzdarip insan vardır

Otomatik ödemede zorunluluğu Türkiye şartlarında çok zor dediğim gibi maaş olayı çok karışık günümüz türkiyesinee özel sektörde her zaman gününde yatmıyor genelde farklı tarihler ve aralıklı zamanlarda yatıyor haliyle zor bir uygulama

D-Smart in sık sorulan sorular başlığında ki fatura kesim ve son ödeme tarihinde ki cevap bu şekilde
TurkNet in şu an ki uyguladığı mevzuat ile aynı görünüyor.
TurkNet ön ödemeli hizmet verdiği için (önce öde sonra kullan) aboneler tabiri caizse ayaklarını yorgana göre uzatacaklar. Yani her halükarda bu tutar o tarihte fatura olarak yansıyacak. Kredi kartı olmasa bile hizmeti kullanmak için önce ödeme yapmanız gerekiyor. Hesapta veya hesap yoksa cüzdanda internet için parayı kenara atmak gerekir. Fatura dönemleri hizmet başladığı (ip aldığı) tarihten sonraki aynı güne denk gelen 30 günlük dönemlerde belirlenir. Taahhütlü hizmetlerde baştan bu tutarı ödemeyi kabul etmiş oluyorsunuz. Benim düşünceme göre çok bir fark yok.

Bu fatura ödeme dönemi konusunda ben internet hizmetinde sorun yaşamıyorum fakat sayaç okuma tarifleri farklı farklı günlerde olan doğalgaz ve elektrik faturalarında yaşıyorum. Üstelik ay Fatura tutarları farklı değerlerde oluyor. İlgili kuruluşlara durumu ilettiğimizde bize farklı maaş ödeme tarihleri nedeniyle her maaş haftasında farklı sayaç okuması yapılamayacak olduğundan dolayı son ödeme tarihlerinin değiştirilmesinin mümkün olmadığını ilettiler.
Böyle olunca da her ay belli bir tutar parayı kenarda tutmak zorunda kalıyorum veya Kredi kartında bu kadarlık bir limit bırakıyorum. Belki bir gün sayaç endekslerinin web veya uygulama üzerinden girildiği bir zaman olur bu problem ortadan kalkar.