BİZİM NİYE GİGAFİBER’imiz YOK 😔

Merhaba;
Bağcılar Kirazlı Mahallesine GİGAFİBER gelirmi ya da gelecekmi, özellikle Kurtuluş Caddesi ve Mahmutbey Yolu üzerindeki sitelere ve binalara?

Ben Barbaros’dayım. Bu sene Bağcılar da hiçbir Mahalleye gigafiber gelmiyor.
(Güneşli ye gelecekti, sonradan projeden çıkardılar)

Bu sene planına Güneşli yerine, 2 sokak arkam olan, bahçelievler Kocasinan mahallesi eklendi.
(Bahçelievler devlet hastanesinin oradan çalışmalar başladı)

Bildiğim kadarıyla 2022 de de Bağcılar güneşli ye gelecek ama (emin değilim) , Bağcılar da başka Mahalleye gelir mi bilmiyorum…

Bahçelievler devlet hastanesinin oradan kazım karabekir mevlana caddesi ve çiftliğe getirmesi daha kolay olur yalnız boylam olarak baksan aynı cadde üzerinde hemen hemen her ne kadar güneşliyi iptal etmiş olsalar bile bu sene bağcıların hakkının yenildiğini düşünüyorum :triumph:

Barbarosun çoğu yeri 80-100 destekliyor halihazırda.

Evet de hocam, keşke herşey hız olsa…

2020 Mart da belalı VDSL geldi.

Fiberi stabillik yüzünden istiyorum.

1 Beğeni

o zaman farzı misal 100 geliyorsa sorunluysa snr arttırın hız düşsün ama hat stabilleşsin.
Siz bulmuşsunuz da peki Adsl ile boğuşanlar napsın?

80-100 ile 1000 dowload ve 50 upload’ı bir tutmakta ne bileyim sonuç olarak 80-100 alan adam da aynı fiyatı ödüyor 1000 alan adam da aynı fiyatı ödüyor dimi?

1000/50 değil 1000/1000 simetrikmiş.

1 Beğeni

Onlarada çeksinler biz çekilmesin mi diyoruz şuan Gigafiber çalışmasının yapıldığı illerde çok mu adsl kullanan, desenki hiç internet olmayan altyapı olmayan yerlere çekilsin amenna.
Sonuçta bu adamlar bu hızları ve bu fiyatları vaadederken sürümden kazanmayı hedefliyor ve zamlar yapılırken vs. destek olunmasını istiyor vede insanlar belki birgün bizide bu hızlarla buluştururlar diye sabrediyor, destek oluyor insanların bu altyapıyı istemesi talep etmesi doğal ki benim özellikle sorduğum kirazlı mahallesi kurtuluş caddesi caddeboyu siteler bölgesi boy boy parsel parsel 100 150 haneli siteler var, bizim apartmanın sokağındaki apartmanları bile toplasan 113 tane hane var.

Bak iyi niyetle 1000/50 demişim, pardon hayalimiz bile ufak :smiley:

1 Beğeni

Pppoe sorunu var bu 1, dslam bng ye rad paketlerini iletmiyor, iletsede çok geç iletiyor.

  1. Si snr dan bağımsız crc problemi var, olaylar çok uzun… Çözülemiyor hiçbiri… Denemediğimiz yol kalmadı merak etmeyin

Şu 2 sini çözelim derken, Port değişikliği ile 3. Soruna neden olduk…

1 Beğeni

Türknetten vazgeçmeyip halen 8-16-24 Gibi hız kullananlar var. Ayrıca zaten saha dolabına yakınlığı çok olan bölgelerde yani misal adamın santrale uzaklığı 400-500 metredir yada yeni saha dolaplarına uzaklığı 200-300 metredir öyle bölgelere diğer issler daha ucuza veriyor.
Ama bu zamdan öncesinden beri TurkNet kullanan adam vazgeçmek istemiyor ilgi alaka bekliyor.
100 Mbps hızı hayal olarak görenleride tanıdım inan bana önceliğin oralara verilmesi eklenecek kullanıcı sayısını diğer yerlere göre 2 katına çıkarır.
x iss 100 mbps hızı 80 tl ye veriyor mesela bir diğeri 110 tl ye veriyor. Yakınında saha dolabı olanın çok seçeneği var zaten.
Hani anlatmak istediğim şu önceliği yerleşik operatörle sorun yaşayan bölgelere verseler hem gidenleri kazanır hemde yerleşik operatörden kat kat kullanıcı çeker. Hatta ve hatta denemek için gigafiberi kendisinde internet olduğu halde ekstradan bile deneyen olur.

Peki şunu denediniz mi?
Modem arayüzünden ip kısaltmayı ?

Anlayamadım ?

4 farklı modem denedim…

24 alıp 100’le aynı ödüyen insanlar fiyattan ziyade diğer operatörlerdende aynı hızı alabildikleri için olmasın o, ayrıca kendi işlerini kovalamadıkları sürece kimse gelip çekmiyor fiber falan apartmanın yeni değilse eğerki türk telekomda bu şekilde. Ki türk telekomun özelleştirmesi biteceğinden dolayı hız vermiş durumdalar sözleşmedeki fiber maddesinden ötürü fiber altyapı kurmaya.

Bunu ben yaptığımdan bu yana ping azaldı jit neredeyse hiçbir şekilde yok.
Zaten bir evde tabi 6 kişilik bir aileye kadar 16 ip ataması normal bir aralık.
Hem modemin client lere ip atarken aralık kısaldığı için daha seri davranması hemde dns düzenlediğin için otomadik olarak cihazlar ile modem arasındaki dns ataması da hızlanır.
Bir dene isterim.

Hmm DHCP aralığını diyorsunuz da

Benim problem böyle birşey değil, şöyle anlatayım:

Pppoe bağlantısı kurmak için modem, paket gönderdiğinde dslam hiç bekletmeden bu paket bng ye aktarılır, bng de authentication işlemi sağlanır ve size ip verilir falan filan kısaca…

Ama benim Dslam ne yapıyor, modemimin gönderdiği paketi elinde tutuyor, kafasına ne zaman eserse bng ye o zaman gönderiyor. Hâliyle ip çok geç alıyorum… kimlik doğrulama, baglanilamıyor gibi çeşitli hatalar alıyorum sürekli…

+++
Bu sorun 8 aydır felan var, diğeri 4 aydır.

Defalarca görüştük TD ler ile. Bir yönetici ile bile el attı benim duruma, türüne tarafındaki bng değiştirildi, test pppoesi verildi felan. En son durum dslama (Alcatel 7353) kaldı.

Zaten benle aynı sorunu yaşayan 2 kişi daha buldum, onların sorunları şu şekilde çözülmüş:

Birininki TT tarafından dslam değişikliği

Diğerinin saha dolabına da araba çarpmış, dolap molap herşey değişmiş felan o zaman çözülmüş…

1 Beğeni

Mtu denemesi yaptınız mı?

Hocam aklınıza gelebilecek gerçekten herşeyi denedik… Onu da…

aynı sorun bendede var bazen modemin ip almasi uzun surmuyor bazense 5-10 dakika bekliyorum 7 farkli modemdede ankastreden de denememe ragmen degişmedi