Bitswap-sra-g.inp-g.vector-upbo-alternati̇f vector-sembol senkroni̇zasyon

TurkNet kullanırken bunlardan hangilerini kapatıyorsunuz? ping yükselmeleri ve hız için neler açık tutulmalı?

1 Beğeni

benim bu şekil eskisinde hangi ayar açık kapalıydı hatırlamıyorum ama bu ayar ile eskisine göre çok daha az crc hatası üretiyor

1 Beğeni

Merhaba, bura da önemli olan bu ayarların saha dolabınız/Santral ile uyumlu olması. Kimisi için bu ayarlar daha iyi kimisi için birşey değiştirmiyor. Eğer hızınız da veya pinginiz de problem var ise hat değerlerini paylaşır mısın? Ayrıca bitswap açık kalsın ping sorunumuz var ise g.vectör non standart vectör aktif edin

TurkNet desteğin verdiği bilgiye göre şunlar açık olmalı:

Bitswap

Sra

Upbo

3 Beğeni

bu şekilde kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Doğru ayar bu resimdeki gibi

2 Beğeni

bu modemi çok övüyorlardı bir umutla bağlantım kopmaz diye alacaktım demek ki inanmamak lazımmış

1 Beğeni

Özellikle çoğu modemlerdeki gVectorun Türkiye’deki santrallerin desteklememesi sebebiyle bir işe yaramayacağını öğrenmem ile gözümde gereksiz bir şeye dönüşmesi

Hocam selamlar, benim Extra DSL’de “Senkronizasyon sembollerinin güncellemesine izin ver” seçeneği yer almıyor, nasıl açabilirim daha doğrusu bu açılabiliyor mu bir şekilde?

Hayır, o seçenek herkeste kaldırıldı…

Eski sürümler varsa elinde onlarda vardır. Bende vardı sildim sanırım.

Eski sürümlere artık destek verilmiyor güvenlik açıkları nedeniyle eski sürümlerde ki sertifikalar iptal edildi.

• Kararlı sürüm 3.6.9 öncesi
• Geliştirici sürüm 3.7 Alpha 17 öncesi

Bu sürümlerin altındaki versiyonlar kullanılması önerilmiyor, eğer kullanılırsa arayüze erişememe gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Eğer bunun gibi bir sorunla karşılaşırsanız telnet üzerinden cli komutları ile güncellemeyi yüklemeniz gerekir.

Keenetic çalışanı mısınız? Kararlı sürümde snr sorunu var 3.7.04 beta çok daha iyi hız değeri alıyor bunun nedeni ne acaba ?

Bendede keenetic ekstra dsl var hangi sürümü kullanmalıyım

1 Beğeni

Geliştirici sürümdeki yeni özellikler ve geliştirmeler çıkacak 3.7 kararlı sürüm ile güncellenecek. 3.6 sürümde aslında snr sorunu yok sadece dmt donanım sürümü farkı mevcut, 3.7 Beta 1 ile birlikte daha yeni bir dsl modem yazılımı (DMT) sürümüne geçildi test kullanıcılarından gelen geri bildirimlere göre güncellenmeye devam ediyor, şu aşamada kararlı sürümde kalmanızı tavsiye ederim zira 3.7 sürümü Önizleme (beta) aşamasına girdi ve yakın bir süre sonra kararlı sürüme güncellenecek.

Ama yinede test etmek isterseniz mutlaka firmware ve startup-config yedeklerinizi alıp öyle güncellemenizi tavsiye ederim, olası bir durum halinde eski firmware ve config ayarlarınızı geri yükleyebilirsiniz.

Bu arada Keenetic çalışanı değilim.

3.7.1 betadayım ama 3.7.04 beta da daha iyiydi. Bu arada konuya geri dönersek Türkiye’de genel olarak Standart ITU G.993.2 olduğuna göre bitswap, upbo ve sra dışındaki ayarlar geçersiz diyebilir miyiz, G.vektor 993.5 G.inp 998.4 de kullanılıyor yazıyor açıklamalarında.

Savunur gibi bir yanım mı var? Eğer varsa söyleyin bende bakayım gerçekten görmek isterim.

Evet G.vector ve G.INP ülkemizde genel olarak kullanılmıyor çünkü bağlı dslamlar genelde uyumsuz tavsiye olarak mutlaka bitswap ve upbo yu açık tutabilirsiniz.

1 Beğeni

Keenetic iyi modem, yazılımı da çok kullanışlı, süreklide geliştirme alıyor savunulmayacak tek yanı fiyatı pahalı bence.

1 Beğeni

Birde modem de reset tusu yok yada ben bilmiyorum

1 Beğeni