68587825, 68694923, 68762294, 68874796 ve 68905531 numaralı destek kayıtları ile konuyu defalarca size bildirdim. Yaklaşık 13 gündür internet erişimim yok. Her seferinde bölgesel arıza var deyip işin içinden çıkıyorsunuz. Verdiğiniz bilgilere göre 31.01.2023 ile 31.10.2023 arasında çözülmesi öngörülmektedir diyorsunuz. Bildiğiniz dalga geçiyorsunuz. Her ay en az 10 gün internetim yok. Eğitim sürecim için internetimin her daim olması gerekiyor ama sayenizde pek mümkün olmuyor. Her destek kaydında işi Telekom’a bağlayıp çıkmak ile olmaz. Artık çözüm istiyoruz. Nasıl olacağını siz belirleyin.
Selamlar @MKara96, genel arıza süreçleri yerel sağlayıcı kontrolündedir. Arızanın boyutu ve çalışmanın seyrine bağlı olarak arızalar planlanandan uzun sürebiliyor. Konuyla alakalı ekiplerden öncelik ve hassasiyet talep ediyorum.
Doğrudur biliyorun ama şöyle bir durum var. Eskiden mesela bölgesel arıza olurdu ve bu tarih aralıklarında internetimde bir sorun olmazdı. Geçen Telekom ekipleri mahallede gezerken kablo değişitirme mi ne yapıyordu tam emin değilim. Benim kablonun gittiği direkte de bir sıkıntı var gibi gördüm. Online işlemlerde acaba bunun ile ilgili bir sorun mu var bir gelip kontrol etseniz dedim elimizde değil diyorsunuz. Yani eğer öyle ise boş yere internetsiz kalmış olmayalım. Lakin kimse yardımcı ve alakadar olmuyor.
sırf bu nedenle TurkNet aboneliğimi sonlandırdım. telekom çalışması var, yok ağustosta yok eylülde yok ekimde bitecek diye 4 kere tarih güncellendi ve aylarca interneti düzgün kullanamadım. kullanıcıyı korumak yerine telekom çalışması var biz bişey yapamayız diyerek sıyrılıyorlar. kendi kullanıcısını korumuyor maalesef. ben sana günde 3 şikayet-arıza kaydı oluşturuyorsam bi zahmet git telekomla bu bölgedeki sorunu çözmeleri için ısrarcı ol. çok yanlış bi tutum.
Yani bu işe mümkünse farklı bir yaklaşım artık getirmeliler. Arıza tamam TT kaynaklı olabilir ama TT senin kullanıcını umarsamıyor işte. Önceliği kendi müşterisine verecek. Sen kendi kullanıcına bu konuda ne fayda sağlıyorsun? TurkNet ve TT arasındaki bu arıza işlerinde oluşacak iş yükü noktasında yeniden bir gözden geçirme olmalı. İşin yasal olsun teknik olsun süreçlerini hiç bilmiyorum ama bir kullanıcı olarak bunu istemem çok doğal. Bu şekilde kimse mutlu değil.
@alperenatici Verilen arıza tarihi dolmasına rağmen halen herhangi bir gelişme yok. Biraz ilgi biraz hassasiyet istiyoruz.
Benim şikayetimi, arızamı gideremeyeceksen senden hizmet almanın bana ne artısı var. Sorunsuz internet veremedikten sonra istediğin kadar hız / ping reklamı yap. 10 dakikalık 100mbit kimsenin işine yaramaz. TurkNet’in sahada elini güçlendirmesi lazım kesinlikle.
Tekrar selamlar, gereken adımları attığımdan ve aksiyon beklediğimden emin olabilirsiniz. Konuyu takip ediyorum.
@alperenatici Bir gelişme falan yok mu? Halen internetsiziz ve uzaktan ders konusunda bu bize ciddi problem olmaya başladı artık.
Tekrar selamlar, yerel sağlayıcı tarafından aksiyon bekliyoruz. Belirttiğim gibi, genel arıza süreçleri arızanın boyutu ve çalışmanın seyrine bağlı olarak uzun sürebiliyor.
@alperenatici Bir gelişme var mıydı acaba? Online işlemlerde sadece arıza öngörülen bitiş tarihi veriliyor. Kapsamlı bir bilgi bizimle paylaşılmıyor. Arızanın Türk Telekom’daki referans numarası ne mesela ya da arızanın tam olarak türü ne? Detaylı bilgi verme şansınız var mı acaba? Bir de ben her ne kadar bölgesel arıza olduğu da söylense onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Resimde de gördüğünüz üzere direkte kablolarda bir kopma gibi bir şey var. Bilmiyorum onlar benim arıza ile direkt bağlantılı şeyler mi ama şüphe sonuçta. Onun dışında mahallede TT altyapı internet kullanıp sorunu olmayanlar var. Bölgesel arıza ise bu nasıl mümkün olabiliyor. Onun dışında deprem bölgesindeyi yer yer sallantılar oluyor. Porttan çıkma gibi düşükte olsa bir ihtimal söz konusu. Sizden ricam bir ekip yönlendirip bu sorunların ortadan kaldırılması. Sorun yoksa da şüphelerimizin bitmesini rica ediyorum. Online işlemlerde kimse bu konuda yardımcı olmuyor.
Edit: Az önce tekrar kontrol ettim. Artık kesin olarak eminim ki sorun buradan kaynaklı. Kutuya gelen ana kablo tamamen kopmuş. Eğer uzaydan bir internet kutuya ulaşmıyor ise internet nasıl gelecek? TurkNet ısrarla ekip yollamamak için direniyor. Lakin şunu hesap etmiyorsunuz. Biz deprem bölgesindeyiz. O bölgesel arıza sürekli aktif çünkü bölgede aralıksız bir ıslah çalışması var. Ayrıca konuyu açarken ki ilk eklediğim resmi incelerseniz bölgesel arızanın yaklaşık 10 aylık bir süreyi kapsadığını görürsünüz. Bu mantığa göre benim bu tarih aralık içinde hiç internet kullanamıyor olmam gerekirdi. Niye? Hoş çünkü bölgesel arıza var ya hani. Her şeyi geçtim aynı santral saha dolabından TT altyapısı gelip şu an aktif olarak interneti kullanan komşularım var. Nasıl bölgesel arıza bu? Seçici mi davranıyor? Şu ekip gelsin artık. Başka türlü çözülmesi imkansız gibi duruyor.
Tekrar selamlar, bildirimlerinizi düzenli olarak ekiplerle paylaşıyorum. Dönüş bekliyorum.
@alperenatici Teşekkür ederim, dediğim gibi bugün sabah tekrar kontrol ettim kutuya şu an şebekeden giren kablo erişimi yok. Sorun istisna başka bir durum yoksa %99 bundan kaynaklı. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Şu an için konuyla alakalı farklı bir güncelleme bulunmuyor.
@alperenatici Büyük ölçüde anlıyorum hocam ama kafama takılan nokta şu ki ortada somut bir sorun varken ve bu sorun fotoğraflarıyla gözlemlenebiliyorsa eve teknik ekip yollanmama noktasında bu ısrar nedir? Bunu anlayamıyorum işte.
Yerel sağlayıcı tarafından ertelenmez ise 15.11.2023 tarihinde arızanın giderilmesi bekleniyor. Gereken bildirimleri kaydınıza istinaden yerel sağlayıcıya iletiyoruz.