Bir sabah kesilen ve hızı düşen internet (Sürekli Güncelliyeceğim)

Selamlar, öncelikle sorgulamaya baktığımızda maksimum 82 mbps hızı VDSL teknolojisiyle alabilirsiniz. Oysa ki portunuz ADSL olarak tanımlanmış. Elinizdeki modem VDSL destekliyorsa, oluşturabiliyorsanız yeni talep olarak, oluşturamıyorsanız aynı talebin içerisine PORTUMUN ADSL’DEN VDSL’E GEÇİŞİNİ TALEP EDİYORUM gibi bir not düşebilirsiniz. Tabii küçük harflerle, kimseye bağırmadan :slight_smile:

İkinci olarak, yukarıdaki kutu dediğiniz şey nedir, bir fotoğrafını atabilir misiniz? Telefon direğindeki ulaşımı zor kutular ise müdahale yetkiniz yok, ancak apartman içi bir kutu ise müdahale edilebilir. Yüksek ihtimalle TT ekipleri dış&iç tesisat bağlantılarını yaparken kabloları tam oturtamadılar ve sinyalde bozulma/gürültü oluştu.

Tesisatınızdan görsel atabilirseniz daha detaylı inceleyebiliriz. İç tesisat ile modeme kadar giden kabloya bakalım. Bir de apartman içi, sizin kablonuz veya hangisi olduğunu bilmiyorsanız genel bir görsel alıp altyapıyı görelim.

Tek seferde 3 hız testi görseli göndermek için ben lightshot programını kullanıyorum. Oldukça kullanışlı ve direkt ekran görüntüsünü internete yükleyebiliyor veya clipboarda kopyalayabiliyor. Oraya yükleyip link olarak ekliyorum arıza kaydına.

Örnek :

2 Beğeni