Bir devrin başlangıcı!

Herkese iyi forumlar. Öncelikle bu yazım biraz iç çekmeyle ve sitem ile başlayacak fakat sonu mutlu bitiyor, emin olabilirsiniz :slight_smile:

Yaklaşık 10 senedir aktif olarak aynı ISS üzerinden ADSL internet hizmeti almaktaydık. Bulunduğumuz konum itibariyle sadece tek bir ISS hizmet vermekteydi. (ki çoğunuz bunu tahmin edebiliyorsunuz :melting_face: ) Bu ISS firması hiçbir şekilde ne altyapı çalışması yaptı, ne de interneti iyileştirmeye çalıştı. 10 sene boyunca aldığımız download 10 Mbps’yi, upload ise 1 Mbps’yi geçmedi. Yani anlayacağınız bırakın 4-5 cihazı, tek cihaz ile birlikte bile internet bizim için eziyet gibiydi. Aktif olarak eğitim platformları kullanan ve yazılım geliştirme ile ilgilenen biri olarak internet benim için ekmek-su ikilisine eklenen bir üçüncü önemli ihtiyaçtı. Derse katılmak istersiniz, 10 saniye aralıklarla dersten düşersiniz, Github’a proje pushlarsınız, dakikalarca küçücük dosyalar bile pushlanamaz. Kafa dağıtıp oyun oynamak istersiniz, oyun içi internet gecikmeleriniz 80-90 ms bandından hiç düşmez. Böyle bir hayat içerisindeydim, ta ki 2 ay önceye kadar.

Evet evet, buradan sonra heyecanlandıran kısım geliyooor! :upside_down_face:

Bir yaz sabahı gözlerimi dışarıdan gelen seslerle beraber açtım. Merak edip dışarı baktığımda bir de ne göreyim?

  • :rocket:

Evet, malum roket çalışmaları artık bizim de mahallemize gelmişti. Bunu görür görmez hayaller kurmaya başladım ama nasıl hayaller bir bilseniz! Upload edeceğim dosyaları ne kadar sürede upload edeceğimi, oyunlardaki gecikmelerimi, download edeceğim büyük dosyaların ne kadar sürede ineceğini hesaplamaya başladım. Öyle çılgın bir şey bu! Çalışmaların bitimi, aktivasyon derken 2 ayı buldu süreç. Sonra bir sabah bir uyandım. Son 2 ayda her gün yaptığım şeyi yaptım. Doğrudan aktivasyonun yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için bilgisayarı açtım ve de ne göreyim! Artık Gigafiber’in kapıları bizim için de aralanmıştı. Bir süre sonra geçiş için başvurumuzu yaptık ve zaten şanslıydık ki diğer ISS’teki taahhütümüz bitiyordu.

Başvuru yaptık, kurulum ekipleri randevu aldı ve kurulum için binaya geldiler. Bende bizzat kendilerine eşlik ettim. Burada biraz işler ters gitti ve binadaki Gigafiber kutumuzda sinyal olmadığı tespit edildi. Altyapı ekiplerine haber verildi ve biz de beklemeye başladık. Bir yandan taahhüt dönemimiz bitecek, bir yandan da eğer taahhüt uzatmazsak bu sefer binamızda boş port olmadığı için port kaybı durumuyla karşılacaktık. Yaklaşık 10 günlük bir mücadele ve bekleyişin sonunda da altyapı ekipleri gelip sinyal problemini düzelttiler. 3-4 gün sonra da kurulum ekipleri geldiğinde internetimize kavuştuk.

-Bunca süreç açıklamasının ardından önce teşekkür ile başlayıp bir kaç görsel bırakmak istiyorum.
Süreç boyunca desteklerini esirgemeyen, her konuda sabır ile yardımcı olan, forumumuzun yegane temsilcilerinden biri olan @alperenatici 'ye çok çok teşekkür ediyorum. Kendisi bizzat süreç boyunca yardımcı oldu ve katkıları çok büyük.

Şimdi de size biraz before/after yapıp bir geleneği devam ettirmek istiyorum. Hazırsanız uçusa geçiyoruz! :rocket:

Öncesi : (ethernet kablosu ile yapılan testler)


Sonrası :


Bir de ethernet kablosu ile yapılan testlerin dışında Wi-Fi destekli bilgisayar ve telefondan yaptığım testlerin görsellerini paylaşayım :


(Bu testte ilk defa Wi-Fi üzerinden yaptığım testten 1068.4 Mbps upload değeri aldım, bu ilk ve tekti. O yüzden paylaşmak istedim ki diğer sonuçların hiçbiri böyle çıkmadı. Wi-Fi üzerinden alınan upload değerine şaşıran olur diye açıklama yapmak istedim. Ben de bu sonucun sebebini tam bilmiyorum :smiley: )

türknet2

Öncelikle gigafiber hayırlı olsun. 10mbit sonrasında yaşadığınız upgrade ile heyecanınızı anlayabiliyorum. @alperenatici ve diğer mod arkadaşların süreç takibi ve emekleri takdir edilesi.

TurkNet’in en büyük katma değerlerinden birtanesi de bu forumu hayata geçirmek olduğunu düşünüyorum. Kesintisiz, engelsiz ve sınırsız internetlere… :rocket:

2 Beğeni

:heart_hands:

1 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun darısı aktivasyon bekleyenlerin başına
Bende Trabzon’a bekleyip durayım TürkNetten gram haber olmadan… 1 Allahın kuluna geldiğini duysam bile yeterli üstelik…

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Umarım siz de en kısa sürede giga hızlara ulaşırsınız.:pray: