Binaya gigafiber kutusu geldi ne zaman aktif olur?

Yaklaşık 8-9 gün önce binaya gigafiber kutusu kondu kullananlar varsa ortalama ne kadar sürer ? Altyapı sorgulamada hala 1000 mbps gözükmüyor.

Her yerde süreç çok farklı… 1 ayda aktif olanda var. Benim gibi 3 aydır bekleyende. Hatta daha uzun… bölgenizin durumu, alınan izinler gibi daha bir çok faktör mevcut… ama ilk adım atılmış kablo gelmiş. Şimdiden hayırlı olsun.

1 Beğeni

Selamlar @Diore, foruma hoş geldiniz :raising_hand_man: Binanıza GigaFiber gelmesi müthiş bir haber. İzin ve prosedür süreçleri tamamlandığında planlama ve yoğunluğa bağlı olarak aktivasyonunuz tamamlanır. Bunun için ortalama bir süre vermek doğru değil. En kısa sürede GigaFiber deneyiminizi forumda paylaşmanız dileğiyle, TurkNet Hava Yolları keyifli uçuşlar diler :rocket:

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum TurkNet 'e herhangi bir talep vesaire oluşturmamıza gerek var mı ?

Teşekkür ediyorum her gün o kutuyu görünce insanın sürekli kullanası geliyor :smile:

Merhaba, bazen işlemler kısa sürüyor bazen de uzayabiliyor. Lakin sonunda gigafiber hızına kavuşmuş olursunuz. Bir süredir bizlerde beklemedeydik şuan dış kutulama yapılıyor sonrada aktivasyon süreci başlar. 4-5 aylık bir süreç oldu. Kimi bölgeler daha kısa sürede işlemleri tamamlanıyor ve buna pek çok etken olabiliyor. Tahminimce beklemeniz yeterli olacaktır. Umarım en kısa sürede işlemleriniz tamamlanır.

1 Beğeni

ilk 1 ay dediğin gibi hevesle kontrol ediyorsun 4 aydan sonra salıyorsun artık

2 Beğeni

Kutu konduğu için ek bir talep iletmenize gerek yok. Sorgulama ekranında görüntülediğinizde başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Rica ederim :heart_hands:

2 Beğeni

Haklısın sana katılıyorum bende salmıştım cumartesi günü baktım dış kutulama yapılmış. Tekrar heveslenmeye başladım.

1 Beğeni

benim mahallemde çoğu mahallaler de aktif gigafiber sadece benim mahalleme optik fiber dağıtım kutusuna kablo takmaya gelmediler 150 defa yazdım buradan donanımhaberden twitterdan cevap hep aynı saldım bende. Onlar müşteri kazanmak istemiyorsa ben neden uğraşayım banane.

1 Beğeni

Umarım kısa sürede işlemlere devam etmeye başlarlar. Bizde Nisan-Mayıs ayından beri dış bağlantı kutuların bağlanmasını bekliyorduk. Hatta geçenlerde en son sorduğum zaman bir gelişme olmadığımı söylediler fakat cumartesi günü dış dağıtım kutularının takıldığını gördüm. Kısa sürede mahallenin tamamı biter diye tahmin ediyorum çoğu yerdekilerin takılmış olduğunu gördüm. Hatta pazar günü bile akşam üzeri hala kutuları bağlamaya çalıştıklarına tanık oldum.

Selamlar @Jax, her konu altında GigaFiber sürecinizle alakalı siteminizi dile getiriyorsunuz. Sizi gayet iyi anlıyorum. Keşke süreçler sandığımız kadar kolay olsa. Maliyet, izin ve planlama gibi birçok aşamadan geçiliyor. Aslında bu çok özel bir hizmet. Kamu hizmeti değil. Fakat biz bunu bir “zorunluluk” olarak görüp kullanıcılarımızı dünya hızında internet ile buluşturmayı görev ediniyor ve yükü sırtlıyoruz. Sizlerden ise yalnızca anlayış, sabır ve teşekkür bekliyoruz. Sağlıklı günler diliyorum :innocent:

1 Beğeni

@alperenatici
Hocam ben seni gayet iyi anlıyorum seninle de derdim sıkıntım yok elinden geldiği kadar insanlara yardım ettiğini biliyorum bende senden bilgi almaya devam ediyorum benim derdim proje ekiplerinin benim mahallemi en sona bırakması ve umursamaması. Tekirdağ Süleymanpaşa Yavuz mahallesi peştemalcı caddesini açıp bir bak Allah aşkına elinde aktif edilecek yerleri görebileceğin bir sistem vardır gigafiber aktif olmayan bir burası birde kuyulu bayır sokak kaldı diğer sokakların çoğu aktif benimde zoruma giden bu işte ondan dolayı sitem ediyorum.