Binaya fiber altyapı döşendi ama aklımda sorular var

Merhaba,

Yaklaşık iki hafta önce birisi kapımızı çalmış ve fiber internet altyapısı kurabilmek için annemden izin almışlar.
Annem onay vermiş.
Fiber internet için altyapı kurulumlarını gerçekleştirmiş bulundular.

Tabii ki ben hiç bu işlerden anlamam.
Bu yüzden, binanın girişindeki iki kutunun resmini sizlerle paylaşacağım.

1-) Bu kutular artık fiber internet hizmetinden yararlanacağımızı bize kesin olarak gösteriyor mu? (Resim paylaşıldı)

Eğer cevabınız evet ise;

2-) Türk telekom internet servis sağlayıcısı dışında istediğim internet servis sağlayıcısını(TurkNet gibi) kullanabilir miyim bunun için?

3-) En avantajlı ve neredeyse herkesin memnun olduğu fiber internet paketlerini hangi internet servis sağlayıcısı sağlıyor?

Üçüncü soru ile alakalı NOT : Benim aldığım duyumlara göre 1000mpbs/1000upload hızı veren ve fiyatı sadece 140 TL olan TurkNet. Dünkü zam ile artık 170 TL olmuş olabilir.

4-) Benim bulunduğum, yani oturduğum evin en fazla 75 mpbs hız desteklediğini sayarsak, fiber internet kullanacak olsam bile mi 75 mpbs alacağım yine en yüksek hız? O yüzden boş yere daha fazla hız içeren paketler alıp daha fazla para ödemem eğer bu durum böyleyse. Yoksa bu fiber internet öncesinde yani şu anda kullandığım VDSL modem hızı için mi geçerli sadece?

Eğer 75 mpbs hıza göre internetimi ayarlamam gerekiyorsa, durum böyle ise o zaman insanlar 1000mpbs/1000upload gigafiber gibi interneti nasıl kullanabiliyorlar…

5-) Kısacası bu konularda hiçbir şey bilmiyorum ve fiber internette gelmişken(%99) bütçeme göre alabileceğim en iyi hizmeti almak istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Yardımcı olur musunuz?

Yardımcı olursanız sevinirim :slight_smile:

Buyurun görsel : 9d6k4h4.jpeg

2 Beğeni

Evet şanslısınız :star_struck: binanıza FTTH altyapı gelmiş.

TT FTTH altyapı üzerinden ortak altyapı ile hizmet veren (biz dahil) sağlayıcılardan hizmet alabilirsiniz.

Altyapınızın desteklediği hızları size en düşük ping deneyimi ile sağlıyoruz. Sizi de aramızda görmek isteriz :hugs:

Fiyatlandırmamız GigaFiber üzerinden hizmet alan abonelerimiz için 139.90 TL Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet alan abonelerimiz 169.90 TL şeklindedir.

Fiber altyapıda 75 Mbps üzerindeki hızları çok rahat bir şekilde alabilirsiniz. Şu anda altyapı sorgulama sayfasında 75 Mbps hız görüyorsanız henüz fiber aktif olmamıştır diye düşünüyorum. Altyapı sorgulama sonucunuzun ekran görüntüsünü paylaşırsanız size daha detaylı bilgi verebilirim.

Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim gibi abonelerimize alabilecekleri en yüksek hızı en düşük ping değeri ile sunuyoruz. Online oyun oynuyorsanız rakiplerinizden önce kazanan siz olabilir, evden çalışıyorsanız toplantılarınıza kesintisiz bir şekilde katılabilir, dizi ve filmleri yüksek çözünürlükte çok rahatlıkla izleyebilirsiniz. Üstelik arkadaşınızı da davet ederseniz ikinizde indirimli bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Sizi de aramızda görmek isteriz :hugs:

2 Beğeni

Merhaba Baran Bey,

Ben TurkNet müşteri temsilcisine bağlandım ama pek bir şey anlatamadı bana.
VDSL modemim olduğu halde, sizde VDSL modem yok bu yüzden 800 küsür TL ye modem de almanız gerek gbi şeyler söyledi ve pek anlaşamadık.
Yoğun iş temposundan böyle olduğuna eminim.
O yüzden kafamdaki bütün soru işaretlerini sizin yardımınızla gidermeyi ve bütün izlemem gereken doğru, akılcıl adımları sizinle kararlaştırmak isterim.

  1. 20 Temmuz 2022 tarihinde(3 gün önce) türk telekom ile olan ki yıllık taahhüt sona erdi. Haberimiz olmadan bugün yani 23 Temmuz 2022’ye kadar, internetimizi taahhüt olmadan kullanmaya devam ediyormuşuz ve bu kadar kısa sürede 200 TL den fazla borcumuz bile olmuş. Aklımdaki soru şu; Taahhüt bittiği için istediğim gibi TurkNet’ten internet sağlayabilir miyim kendime? Yoksa taahhüdüm bitmesine rağmen şu anki devam eden türk telekom firmasına bağlı internetimizi, merkezdeki müdürlüğüne gidip iptal etmemiz şart mı? Çünkü gereksiz yere para cezası yani cayma bedeli vs gibi şeyler ödemek istemem.

  2. Fotoğrafını da gördüğünüz üzere, binamıza FTTH geldi ama aktif değil henüz. Bu yüzden ben fiber altyapı aktif olmasa bile en azından aktif olana kadar tarafınızdan 1 ay internet kullanmak istiyorum. 75Mpbs hız alabiliyorum. Fiyatını da öderim. Bu hizmet için gerekli VDSL modemim de mevcut. Bunu yapabilmek için çok çabaladım ama beceremedik. Müşteri temsilcisi ile konuşurken konular çok birbirine girdi. Basitçe bunu yapabilir miyiz? Buradaki amacım, fiber internet ftth aktif olana kadar bir ay daha 75 mpbs hız alabileceğim normal internetimi TurkNet müşterisi olarak kullanabilmek. Zaten taahhüt yok :slight_smile:

  3. Bu benim için çok önemli. İki arkadaşımla konuştum. Birisi, gigafiber için yani 1000Mpbs hız olan internet için başvuruda bulunduğun zaman tüm bina olarak talepte bulunman gerek dedi.
    Diğer arkadaşım ise, sadece sen gigafiber talebinde bulunsan yeterli dedi. Hangisi doğru?
    Ve ek olarak gigafiber için TurkNet kendisine ait, bina duvarına siyah bir kutu monteliyormuş sanırsam? (Bu bilinçlenmek ve merak açısından)

4)Şimdilik aklımdakiler bunlar ama vereceğiniz cevaplardan sonra bu tür basit sorularım daha olacaktır.

Yardımcı olursanız sevinirim :slight_smile:

Sizin iptal işlemleri için uğraşmanıza gerek yok biz sizin için işlemlerinizi hallederiz :slightly_smiling_face:Taahütünüz bittiği için bağlı olduğunuz portu kaybetmeden TurkNet - Abone Ol sayfasından veya 0850 288 3997 numaralı hattan bize geçiş talebinde bulunabilirsiniz.

Dilerseniz yukarıdaki mesajımda anlattığım yöntemler ile abonelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Ek olarak arkadaşını getir kodunuz varsa ve abonelik sırasında kullanırsanız ilk faturanızın ardından indirimden yararlanabilirsiniz. Abonelik işlemlerinizin ardından özel mesaj üzerinden abone numaranızı benimle paylaşırsanız süreç boyunca size destek olmak ve süreci takip etmek isterim.

TurkNet - GigaFiber İstiyorum sayfasından bireysel olarak GigaFiber altyapı talebinde bulunabilirsiniz. Komşularınıza da GigaFiber’i anlatıp başvuruda bulunmalarını söylerseniz daha çok talep altyapının gelme olasılığını artıracaktır.

Aklınızdaki soruların hepsini buradan sorabilirsiniz yanıtlamaya hazırım :hugs:

1 Beğeni

Türk.nete interneti taşıyarak port kaybetmezsiniz. Ftth devreye girdiğinde de türk.nete başvurarak o hizmete geçiş yaparsınız. Bu süreç içerisinde de okurda gigafiber gelirse tadından yenmez. Eğer FTTH halihazırda aktif olsaydı zaten fiber destekli modem gelirdi. Vdsl olarak geçersenizde modeminizi kullanabilirsinİz…

Hocam merhaba,

Aşağıdaki davet kodu üzerinden üye olursanız hem siz hem ben 6 ay boyunca internetimizden indirimli faydalanıyoruz. 1 Aylık internet ücreti 6 ay boyunca indirimli yansıyor. Aşağıdaki davet kodunu söylemeniz yeterli müşteri hizmetlerine.

Davet kodu: GQY32PG66BHE Bağlantı: Sınırsız ve Taahhütsüz ADSL/VDSL/Fiber Ä°nternet Paketleri - TurkNet

‘‘Bu süreç içerisinde de okurda gigafiber gelirse tadından yenmez.’’
Burada okurda kelimesi yüzünden cümleyi anlamadım :frowning:

‘‘Eğer FTTH aktif olsaydı fiber destekli modem gelirdi.’’
FTTH aktif olduğunda, fiber internete geçiş yapacağım tabii ki. Bu durumda zaten fiber modem vermeyecek mi TurkNet?

Haklısınız olur da diye yazmak yerinine okurda olursa anlamamanız normal. Kusura bakmayın.

1 Beğeni

Evet ffth aktif olduğunda modem ve ont verilecek.

2 Beğeni

Merhabalar, fiber geçişi gerçekleştiğinde ücretsiz modem verilir :innocent:

1 Beğeni