Binama Fiber Optik Kablo Geldi

Arkadaşlar merhabalar,
uzun bir zaman önce mahalleme Tip-7 saha dolabı geldi diye çığlık atarken bugün binama Fiber Optik kablo gelmesiyle havalara uçtum :slight_smile: . Turuncu kalın Turk Telekom Fiber Optik kabloyu kaldırım altından bina içine doğalgaz borusunun yanından içeri alıp bırakmışlar. Şans eseri binada kimse yokmuş bu sebeple işlem orada kesilmiş. Tekrar uğrarız demişler (umarım uğrarlar). Bu aşamada ne yapmam gerekir? ne kadar beklemem gerekir? Cevaplarınızı bekliyorum.

1 Beğeni

Bu Fiber Türk Telekom’a ait ve tüm işlemleri Türk Telekom ilerletiyor, sen TurkNet müşterisi olduğum için herhangi bir işlem yapamazsın. Birkaç hafta veya en geç birkaç ay içinde gelip bu kablonun ucuna dağıtım kutusu takacaklar, daha sonra birkaç hafta daha geçince sorgulama sayfalarında Fiber aktif olacak. İşte sen o zaman TurkNet üzerinden Fiber geçiş başvurusunda bulunacaksın.

Bir kutu konacak. Kutu konulduktan sonra sinyal işlemleri var. Belirli aralıklarla alt yapı sorgulaması yapın. Sinyal geldiğinde hizmet alabilirsiniz. Var olan bir DSL aboneliğinizde varsa TurkNet’e talep oluşturarak dönüşüm isteyebilirsiniz.

Değerli cevaplarınız için teşekkürler.
Bu hafta başından itibaren tüm mahallede bir fiber dönüşümü söz konusuymuş. Ben işe gidip geldiğimden yapılan işleri pek görememişim. Bu sabah fark ettim tüm sokakta fiber kablolar vardı, rögar kapakları açık ve her yerde TT çalışanları vardı. Bizim binaya geldiklerinde kimseyi bulamadıklarından kabloyu bırakmışlar bu şekilde. Umarım ekipler gelip kutu ve dağıtımı bir an önce yaparlar da Fiber’e kavuşuruz.

TT fiberi ile TurkNet kaç mbps verebiliyor? 100/10 mu verebiliyor maksimum?

100 / 20

100 / 20 veriyor

Şimdi bizim binada fiber yok, türk telekom ile görüştüm. Binaya kutu bırakmak bizim için kolay dairelere fiber kablo çekmek sorunmuş. Binaya kutu konduktan sonra fiber kablo çekilmesi altyapı sağlayıcının sorumluluğu mu?

Binaya koyulan kutudan dairelere kadar OBK kablosunu Turk Telekom çekmek zorunda. Bu Çekim işlemlerini bitmiş bir evde yapmak dedikleri gibi zor. Kabloyu şu anda dairelere giden doğalgaz borularının yanından getirerek yapıyorlar. Bakalım bana bu hafta gelecekler mi kutu koymaya.

Tekrardan merhabalar, bugün TT ekipleri gelip binadaki tüm dairelere beyaz renk OBK kablosu çekti. Ancak kutu koyulmadı. Ekibe sorduğumda bu mahallede biraz daha işimiz var. 1 hafta içinde başka bir ekip gelip kutuyu kuracak dedi. Benim bildiğim önce ana Fiber hat kablosu geliyor sonra kutuya bağlanıyor ardından da dairele dağıtım yapılıyor. Ama sanırsam kutu adımı atlandı.

Bence ses çıkarma başka servistesin diye zorluk çıkaranlarda oluyor. bir hafta birşey değil.

1 Beğeni

Hangi operatörü kullandığımı söylemedim :slight_smile:

Beyaz kabloyu çeken taşeron firma, çok geçmeden kutuyu gelip kurarlar. Şimdiden hayırlı olsun darısı olmayan binaların başına.

Fiber aktif olunca Modem verilecek mi (veriliyorsa ne veriliyor genelde)? Kurulum ücreti alınacak mı? Şu an hali hazırda VDSL (vae) kullanıyorum.

Fiber hat aktif olunca sen dönüşüm başvurusu yapacaksın. TT ekipleri gelip evine GPON cihazı ve Router cihazı kuracaklar, kurulum ücreti alınmayacak, verdikleri Router Wifi 6 oluyor genellikle, gayet güzel bir cihaz, ama istersen onların verdiğini kenara kaldırıp kendi Router’ını kullanabilirsin.

fiber modem ücretsiz olarak veriliyor 600 tl kurulum ücreti alınıyor genelde zte 298a veriliyorlar sanırsam emin değilim.

Ellerinde ne varsa onu veriyorlar. Zte veya tp link

Kurulum ücreti alıncak mı alınmayacak mı anlamadım.

Evet 600 TL kurulum ücreti alınıyor.

3x200 tl her ay faturaya yansır.