Bina İçi ve daire içi ankastre kablo düzeni

Bugün tesadüfen binamızın enerji odasina girdim. Birde ne göreyim, aşağıya atacağım fotoğrafda ki gibi TT bizim ankastre dolabını arap saçına çevirmiş. Bu konu hakkında ne yapabiliriz ? Bu durum benim internet hizima zararı olur mu ? Bir diğer soru ise, Aşağı ankastre den 1 tane gelen cat5 kablo, daire içi ankastreye ulaşıyor. Daire içi ankastreden de 3 odaya dsl prizlerine coklama yapılarak verilmis. Bunlar gelen hızı etkiler mi ? Sinyal gücünü vs ? Neler yapılabilir ? NOT: Bunlar beni niye TurkNetli diye ifşalamışlar :joy:

2 ankastre varsa birini iptal edin yani siz sadece 1 tane ankastreden hizmet alın bağlantıları YAK1 ile yapın.
Sonuçta 2 ankastre ye uğruyor yani ek oluyor sonuçta. Ne kadar az ek o kadar daha sağlıklı olabiliyor.
Tek bir ankastreden aldığınız zaman hattınızı direkt modem ile buluşturun araya ek, dsl prizi ve splitter sokmayın…

Direk aşağıdan yeniden kablo çekmek lazım ozaman. Maliyetli iş. Ankastre den daireye gelen yerden uzatsam kablo mecburen ek olacak yine ki bunun faydası olur mu ki ? Yada teke düşürsem ?

1 Beğeni

Ankastreden çıkan kısa kabloya yakla ek yap direk çek başka yere bağlama . O ekten birşey olmaz fazla

Ankastre den daireme gelip, daireden 3 odaya bölünen kablo dan bahsediyoruz demi ? Daire içimdeki kabloya yak1 yapıp odama kablo cekicem ?

Bir tane kablo yap sadece. Diğerlerini iptal et bir tane kalsın. Dsl kablosu

Tamamdır bir deniyeyim müsait zamanda. Şimdilik ozaman daire içinden 3 odaya ayrılan kabloların benim odama gelen hariç diğer 2 sini sokeyim, güzelce bantlayayim.

Daha sağlıklı ve tavsiye ettiğim yöntemdir. Dilersen, Cemal’in dediği gibi Yak1 ile bağlantıyı yapabilirsin, mali durumunuz yeterli değilse.

Sonuç alacağıma inansam :joy: yapacağım birşeyler de, hiç ümidim yok. Keza şartlar iyi olmasına rağmen, ne hızdan, ne ping den, nede şu ipv6 olayın dan yüzüm gülmedi :joy: Su en son ping olayı kaldı, Allah bin kere razı olsun Enes Bey elinden geleni yapıyor. Olmadı İSS değişeceğim. gigafiber gelesiye kadar ama forumda takılacağım burası aile gibi.

@CKLasT Reçber CAT7 S/FTP 23AWG kablo ile CAT5 UTP kabloya göre gözle görülür, hissedilecek fark oldu.

1 Beğeni

Her ıss nin çektiği kablo

Reçber cat7 kablosu
Tam ankastreye direk bağlayamadım. Tt nin ankastre bağladığı kısa kablo ya yakla bağladım

Paylaşa bilirsin istediğin yerde

Medyam da vardı, senin ağzından duymak istedik. :hugs:

1 Beğeni

Benim ilk önce ankastreme kaç geliyor, onu bir ölçtürmem gerek. TT bı ara geldiğinde port ayarlatmistim. 98 geliyor demişti ama bunu varsayılan 8 snr olarak mı söyledi bilmiyorum. Şuan 6 snr ile maks hızım 105mbps gözüküyor. Eğer ankastreme iyi geliyorsa hız affetmem çekerim .d