Bina içi daireye kablo çekimi hakkında

Merhaba,

Bina girişinde Gigafiber kutusu mevcut. Yarın teknik ekip bağlantı yapmak için gelecekler. Benim merak ettiğim konu şu;

Daire 4. katta, bu kata bina içinden fiber kablo nasıl çekilecek? Evin içine nasıl çekilecek? Evin içine kabloyu çekerken veya 4. kata kabloyu çekerken bina içi duvar delme vs… gibi şeyler yapılıyor mu?

Daire içinde modemin bulunduğu yer daireye giriş kapısına yakın değil, dolayısıyla daire içinde bu kablo çekimi nasıl uygulanıyor?

Teşekkürler şimdiden

Merhabalar,

Kendi deneyimimi paylaşmak isterim sizle TurkNet ekipleri bana geldiği zaman Doğal gaz borusunun yanından mı çekelim yoksa dışarıdan mı gelsin kablo diye sordular. Dışarıdan gelse yağmur falan vs etkiler mi diye sorduğumda bana hayır elyaf dediler sanırsam tam hatırlamıyorum kaplı kablo o yüzden bir şey olmaz dediler ben garanti olsun diye dsl hattımı komple söktürüp doğal gaz borsunun yanından aşağıya yollatmıştım kabloyu dairenin giriş kapısına gelirsektte pek önemli değiş çünkü gayet yeterli uzunlukta kablo ile geliyorlar siz sadece yeri gösteriyorsunuz şimdiden hayırlı olsun. Keyifli kullanımlar :slight_smile:

2 Beğeni

Güncelleme geçeyim;

Bina içinden üst katlara kablo çekilmesi için üst katlara çıkan doğalgaz borusunun yanında ufak bir delik açılması gerektiği söylendi. Daire içerisine ise yine duvar delinerek kablo çekilecekmiş. Binada ikamet eden kişilerin onayını almaya çalışıyoruz bu delme işleminin yapılması için.

Sokaktan eve gelme konusu ise, kazım yapıldı mı bilmiyorum açıkçası, yapıldıysa da görmedim. Sokaktan bina kapı girişindeki kutuya gelen bir kablo mevcut.

2 Beğeni

Selamlar,

Değişkenlik gösterebiliyor havai fiber mantığı da olabilir kazı da olabilir havai fiber dediğimiz ise binadan binaya kablo çekilerek oluyor. Şimiden hayırlı olsun sizede.

2 Beğeni

Kazı yapılmadan binalar üzerinden geliyor çoğunlukla. Dışarıdan çekme olayını hiç bir zaman desteklemiyorum ve önermiyorum. Bina içinde sadece matkap ucu ile küçük Bir delik açılır. Eğer Anten, internet kablolarının geçmesi için binada Bir boşluk bırakıldı ise o kısım kullanılır. Daire içinde de aynı şekilde modemin konumlanacağı kısma kadar kablo serbest bir şekilde de getirilebilir yada sizin göstereceğiniz şekilde duvara sabitlenmek suretiyle getirebilir. Daire içine yeterli miktarda kablo bıraktırın ortama uygun kablo kanalı yardımı ile dairenin orta noktasında ki bir yere cihazı konumlandırın derim. Hayırlı olsun şimdiden :pray: