Turk telekom altyapısı üzerinden TurkNet abonesiyim. !00 mbit internet hizmeti alıyorum.Bina girişine kadar gelen fiber dairelere ethernet kablo ile dağıtılıyor.
Yedinci kattaki daireme kadar yaklaşık 60 m cad kablo kullanıyorum.Haliyle veri kaybına sebep oluyor.
Bu durumdaki abonelere iç hat ücreti alınarak direkt fiber çekildiğini öğrendim.
Bu hizmetten ücretlide olda yararlanmak istiyorum.
Merhaba, konu ile ilgili 85604987 numaralı kaydınızı oluşturup ekibimize bilgi ilettik. Kısa süre içerisinde detaylı bilgi için iletişime geçilecektir. Sizi bilgilendireceğiz.
Size tavsiyem bir elektrikçi yardımı ile kaliteli bir Cat kablo kullanması şartı ile yeniden iç tesisat çektirmeniz. Sağlayıcıların ekipleri kaliteli kablo konusunda cimri olabilirler.
Günaydın.
Şuan cad 6 kablo çekili.100 mbit aboneliğiim üzerinden 94 stabil arıyorum. TurkNet kullanan çocuğum daireye fiber üzerinden 130 mbit alıyor.
Ben daireye kadar fiber çekmek istedim.
Maalesef telekom çok sorumsuz.Ücretli bile yapmadılar.
Piyasada satılan fiber kablo aldım,kendim çekerim ancak telekomun aktifleştirmesi lazım…
Kurumlar çok sorumsuz…
Anladığım kadarıyla FTTB adı verilen binaya kadar fiber altyapıya sahipsiniz. Bu durumda istesenizde fiber kablo çekip internet alamazsınız. Binanızın altyapısının FTTH denen daireye kadar fiber hizmetine dönüştürülmesi lazım. Tek başınıza fiber kablo çekmenizin hiçbir anlamı yok maalesef.