Bina dışındaki İnternet kutusu

Öncelikle Merhaba benim şikayetim şu 6 daireli bir binada oturmaktayım ve binada kullandığımız interneti VDSL üzerinden almaktayız. Bina dışarısındaki internet kutusu şöyledir:

Çok güven verici bir şekilde durmamaktadır. Sokağımda fiber internet altyapısı bulunmaktadır fakat bina içerisine kutu konulmadığı için bu interneti kullanamamaktayım. Bununla ilgili destek talebi açtığımda pek bir sonuç alamamıştım açıkçası. Sokağımda hemen ön binamdaki komşum Türk telekom fiber internet paketine başvurduğu takdirde bina önündeki yerden binaya kadar Fiber kabloyu çekip bağladılar internetlerini sorunsuzca.

Fotoğrafta görüldüğü gibi Kırmızı ok ile işaretlenen bina oturduğum binadır.
Türk Telekom ekiplerine fiber internet ile ilgili danıştığım zaman aldığım cevaplar şu şekildeydi, Binamda Türk Telekom müşterisi olmadığı için bir şey yapılamayacağını ancak binadaki daire sayısı az olduğu (6 Daire) için yan bina ila beraber imza toplayıp fiber internet kutusu için talep etmem
gerektiğiydi.

Sorum şu: Binaya TurkNet aracılığı ile Bina önündeki yerden fiber internet kutusu koymak mümkün mü? veya Bina dışındaki kutuya bir düzeltme nasıl yapılabilir?

İki sorunuzunda muhatabı yerel sağlayıcı olan Turk Telekom :+1: