Beklenen açıklama! Wi-Fi gidiyor, Li-Fi geliyor

Beklenen açıklama! Wi-Fi gidiyor, Li-Fi geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün Li-Fi ve 6G için beklenen açıklamayı yaptı. Peki Li-Fi nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün yaptığı açıklamada önümüzdeki yıllarda Wi-Fi yerine Li-Fi kullanılacağını açıkladı. En yakın kullanımı için de 6G kablosuz iletişim teknolojisinin hayatımıza gireceği günü işaret etti. Peki Li-Fi nedir ve ne zaman kullanacağız?

**
Li-Fi nedir, nasıl ve ne zaman kullanılacak?**

Li-Fi, henüz geliştirme aşamasında olan ve önümüzdeki yıllarda Wi-Fi teknolojisinin yerini alması beklenen kablosuz bağlantı türüdür. Wi-Fi’dan farklı olarak radyo dalgalarını değil, insan gözünün algılayabildiği görünür ışığı kullanır.

Bu teknoloji bize avantaj mı sağlayacak yoksa dezavantaj mı bekleyip göreceğiz.

Haberin Detayı

Önce uydurdukları 4.5g’yi çözsünler. Ülkenin büyük bir kısmında 3g şebeke var hala.

1 Beğeni

Yaklaşık 7 yıl önce teknoloji fuarında incelediğim Li-Fi teknolojisi hiçbir zaman Wi-Fi teknolojisinin yerini alamaz, geçen 7 yıl da bunu kanıtlar nitelikte. Ancak kritik noktalarda alternatifi olabilir. Hala kayda değer bir geliştirme/uygulama alanı ortaya koyulamadı, Wi-Fi tarafında 6 geldi, 7 yolda.

Hala fiber altyapıdan bahseden yok, bunları nasıl uygulamaya geçireceğimizi düşünen yok. Yine seo robotları gibi popüler keywordleri yakalayıp demeç vermeye devam…

2 Beğeni

Merhaba. Konferans veya benzeri alanlarda ardıl çeviri için benzeri bir teknoloji zaten kullanılmakta. Kızılötesi dalga boyu ile büyük projektörlerle dinleyicilere veri aktarımı yapılmakta


üst sağda projektör, soldaki üç cihaz alıcı ve fiziksel olarak birbirlerini görmek zorundalar. Kullanıcı cihazı cebine sokarsa kullanamaz. Bence en büyük engel fiziksel optik bağlantı gereksinimi olacak.

Yavaş gelsin.

Ben de vodafoney, 5G hizmeti aktif gozukuyor. SpeedTest’de ise 2 Mbps ile 52 ms aliyorum. ms degeri cok iyi ama Mbps olarak cok kotu. Babamdan denedim bir de Turkcell ve 255 ms ile 50 Mbps aliyor. ms cok yuksek oldugundan tekrar denemek istedim paketi bitti denetmedi :d

2mbit hız, 8mbitlere yükseldiğinde ping değeriniz 2000ms’lere ulaşıyor. Ben de bir vodafone kullanıcısı olarak aynı dertten muzdaribim. Upload esnasında 4-5mbit hızlarda 6000ms ping görüyorum 4.5G ile. Ne güzel oldu 3G’den upgrade ettik.

Mobil veri ile yüksek hızları düşük ping değerlerini geçtim, adam akıllı görüşme yapabilmek için vo-wifi kullanmak zorundayım. 8 defa ticket açtım hala çözüm yok. İstanbul gibi yoğun kentlerde vodafone’un baz istasyonları yetmiyor, bu bir gerçek.

Wifi 7 router çıktı h3c wifi 7 yazarsan bulursun


Bende de böyle 5g gelse de kullansam ne güzel olacak

2035 de :smile: