Beacon-Dtım İlişkisi hesaplama

1000 beacon interval e 5 dtım aralığı girersek telefon 5 saniyede bir uyanıyo
1000 beacon a 10 dtım aralığı girersek bu kaç olur (böyle düz matematik ilişkisiyle olmuyo onu söylüyüm yarı yarıya düşer demeyin yani)

100 birime saniyenin 1000 de 1 i denmiş burada. İnternette detaylı anlatılan kısımları var Google amca yardımcı olacaktır. [Kablosuz Yönlendirici] Profesyonel seçenekler - Tanıtıcı Bilgiler | Resmi Desteği | ASUS Türkiye).

DTIM Interval (DTIM Aralığı): Bu parametre, ara belleğe alınmış broadcast ve multicast çerçevelerinin kablosuz istemcilere gönderileceği süreyi konfigüre eder. Bu, mobil istasyonların güç korumasını sağlar. Veri dağıtımı için broadcast veya multicast çerçeveler kullanan uygulamalar kullanıyorsanız multicast ses ve video yayını gibi gerçek zamanlı trafikte oluşan gecikmeyi minimuma indirmek için bir Gönderim Trafiği Gösterge Mesajı (Delivery Traffic Indication Message-DTIM) kullanmanız gerekmektedir.

Beacon Interval (İşaret Aralığı): İşaret aktarımları arasında geçen süredir. İşaret, temel olarak kablosuz istemci ya da yöneltici için kablosuz ağın hala etkin olduğunu kablosuz istemcilere sinyal göndererek belirten bir kalp atışı gibidir. Bu aralık 1 ile 1000 milisaniye arasında olacak şekilde ayarlanabilir. Varsayılan işaret aralığı 100 msn’dir.