Bazı Sitelere ve Uygulamalara Girememek

Merhaba, iki gündür VMG8623-T50B modemime wifi ile bağlantılı tüm cihazlarda (hem 2.4g hem 5g) twitter, instagram, hepsiburada, e-nabız,hes, youtube, google podcast gibi uygulamalarda çok ciddi yavaşlama yada uygulamayı hiç açamama problemleri yaşıyorum. Ama kablolu bağlı bilgisayarımda bir problem yok. TurkNet ile konuştuğumda onlar bana dns önerdi yapmama rağmen düzelmedi ve beni zyxel markasını aramamı modemde sıkıntı olabileceğini söyledir. Zyxel deki yetkili MTU değerimi değiştirmemi söyledi ama gene işe yaramadı. Modemde arıza olabileceğini ve 20 iş günü sürebileceğini söyledi. Kendim hem telefonlardan hem modem arayüzünden cloudflare ve google dns denedim ama işe yaramadı. Komple fabrika ayarlarına döndürüp gene kurdum ve en güncel yazılımı yükledim gene olmadı. Bu bir modem arızası mı yoksa başka bir problem mi ? Bunun bir çözümü var mıdır ?

2 Beğeni

Modem le alakalı bir durum. Güncelleme hatası olabilir.

Sorun başlamadan önceki güncellemeyi 8 ay önce yapmıştım. Bu hatayı almaya başlayınca güncelledim ama gene çözülmedi.

1 Beğeni

O önceki güncellemeyi yapabiliyorsan onu yap.

Aynı durum bende de mevcut idi. Geçen hafta destek talebi açıp IPv6 ya geçiş talebinde bulundum. Manual olarak geçiş yapıldı dendi, fakat internetten ipv6 testi yaptığımda ipv6 desteklemiyor gözüküyor idi.
Ne olduysa o IPv6 geçişi istediğim zaman olmaya başladı. Türknetin kendi uygulamasına ve maçkolik uygulamasına 5 dakika da giriyor. Yemek sepeti, papara gibi uygulamalara hiç girmiyor idi.
Destek talebi oluşturarak durumu bildirim. Hata yok, yok şöyle yok böyle dendi(hiçbir şey değiştirmediler.). En sonda aklıma modem arayüzünden IPv6yı kapatmak geldi. Kapattım ve sorun düzeldi.

3 Beğeni

Merhaba, bu ve buna benzer sorunları yaşıyorsanız hızlıca Online İşlemler - TurkNet üzerinden bazı sayfalara erişemiyorum kategorili destek kaydı oluşturun. Uzman ekip arkadaşlarım arka planda gerekli incelemlerini yaparak size yardımcı olacaklardır.

Dynamic IP adrese geçmiş. Bende de sorun var. IPV6 çalışmıyor şuanda. Modemi yeniden başlattım düzeldi. IP atamalarında sorun var.
ipv6-test.com dan bakın. Dynamic IP adresi olma ihtimali varsa modemi yeniden başlatın veya aile veya çocuk profili seçiliyse onları kapatın. Modemi yeniden başlatın en iyi ip geleseye kadar :smiley:

2 Beğeni

@atagul98 Kral peki, en iyi ip adresinin geldiğini nasıl anlatacağız ?

1 Beğeni

İnternete hızlı girmesinden uygulamalara girişlerden :smiley: Şuan bende hiç bir yere girmiyor. IPV6’da sorun var galiba şuanda.

1 Beğeni

Rica etsem söylebilir misin nasıl kapatılacağını bulamadım da ?

@oguzkagancolak Kral modem arayüzünden Ağ ayarı > Ev ağı buradan IPv6 etkin seçeneğini kapat.

1 Beğeni

güvenli internet açık mı ?

Keenetic modem için bu seçenek geçerli. IPV6 kapattım. Sorun hala çözülmedi ama modemi yeniden başlatınca dynamic ıp sorunu çözülmüştü. Şimdi cgnat ıpye geçince sorun devam ediyor. Hiç bir siteye girmiyor şuan.

1 Beğeni

Benim modemim de T50B, dediğim gibi yaptım. Şuan sorunsuz.

1 Beğeni

Ben de çözülmedi sorun devam ediyor.

1 Beğeni

Modemde kurulum yerine girip Vdsl girip sol yukarda ipv6 ipv4 seçeneği var sadece ipv4 işaretle kaydet

1 Beğeni

Sen de sitelere yavaş girme hiç girememe sorunu var mı ?

1 Beğeni

Dostum teşekkür ederim. Çözüldü çok sağol :smiley:

1 Beğeni

Bende çözülemedi. :frowning: Her şeyi denedim. Biraz bekliyim belki gelir 10 dkya filan. İnternet bağlandı gözüküyor modemde.

@oguzkagancolak Bir de Ağ ayarı > Geniş bant kısmından modemi vdsl kurduysaniz VDSL ayarlarına girin. Oradan sadece IPv4 olarak ayarlamayı unutmayın.

1 Beğeni