Bazı Sitelere Girerken İnternet Hızı Düşüyor

Merhaba,

100 Megabit internetim var. Steam ve YouTube gibi yerlerde bir sıkıntım yok, bu platformlarda 100 Mbit’i alabiliyorum fakat bu platformlar dışındaki birçok websiteleri (Twitter, Reddit, Amazon, Wikipedia, DonanımHaber vb.) veya internet gerektiren uygulamaları (discord vb.) kullanırken download hızı 30 kb’lara kadar düşüyor.

Sorun sadece websitelerinde değil, oyunlarda ve Discord gibi uygulamalarda da mevcut. Apex Legends, Warzone 2 gibi oyunlara girerken internet hızım mahvoluyor ve her zaman serverdan düşüyorum. Discord’da da birisi kamera açarsa veya ekran paylaşımı yaparsa da bu sorun oluyor.

VPN ile bağlandığımda ise indirme hızım 30 kb yerine 300-400 kb’lara çıkıyor. Bu, sorunu kısmen çözse de yine de çok yavaş bir seçenek ve bu şekilde interneti asla yeterince verimli bir şekilde kullanamam.

Sorun sadece bilgisayarda değil, Wi-Fi ile bağlanan her cihazda bu sorun meydana geliyor. Bu sorun aktifken hız testi yaptığımda 10-20 Mbpslere düşüyorum.

Birçok kez TurkNet destek kaydı açtım fakat her zaman kendi taraflarında herhangi bir sıkıntı olmadığını, internetimin kısıtlanmadığını ve 100 Mbit’in iletildiğini söylediler. Birçok kez TurkTelekom ekipleri altyapıyı kontrol etmeye geldi ve gerekli güncellemeleri yaptıklarını söylediler.

Benim denediğim yöntemler:

Routeri resetledim ve fabrika ayarlarına döndüm,
TurkTelekom’u arayıp modemi değiştirdim,
Router arayüzündeki güvenlik duvarını kapattım,
Ethernet ile bağlandım,
Windows ağ ayarlarından DNS değiştirdim ve IPv6’yı kapattım,
Farklı tarayıcıları denedim,
Uygulamaları silip tekrar kurdum,
Sürücüleri güncelledim,
Windows güvenlik duvarından sıkıntı çektiğim uygulamaların protokollerini TCP’den UDP’ye çevirdim.

İlkbahar 2021’den beri TurkNet kullanıyorum, Yaz 2022’de sorun ortaya çıktı. 1 senedir de durum böyle.

Selam @sertusta, tarafınıza ulaşan hızı kontrol etmek istiyorum. Rica etsem forum profilinize müşteri numaranızı ekler misiniz?

Merhaba, numaramı ekledim.

TT Fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorsunuz. Bağlı olduğunuz santral ve saha dolaplarında genel bir sorun yaşandığı bilgisine ulaştık. Ben yine de profil ve IP tanımınızı güncelledim. Arıza için gerçekleştirilecek çalışma sonrasında tüm problemlerinizin ortadan kalkmasını bekliyorum.

anladım, arıza çözülene kadar burada olacağım

sorunum hala çözülmedi, güncellemelerin yapıldığı ve arızanın çözüldüğü söylendi. hala belirli sitelere girince pingim 5000 ms’lere çıkıyor. VPN ile bağlantı sorunu hafifletiyor.

Tekrar selam, destek kaydınızın çözüldüğünü görüyorum. Keyifli kullanımlar.