Bazı sitelere erişemiyorum. SSL hatası alıyorum

Merhabalar, bazı sitelere erişim problemi yaşıyorum SSL hatası veriyor. Ben herkeste böyle sanıyordum ama bir süre sonra mobil veriden o siteye girebildiğimi görünce sorunu fark ettim. Eskiden ulaşabildiğim bazı sitelere mobil veri ile bile giremiyorum. VPN açmam gerekiyor. Bu siteler +18 değil kimse yanlış anlamasın. Oyun, yazılım, program siteleri ama neden giremediğimi çözemedim. 1 hafta önceden bu yana değişen ne? Ülke olarak engel gelip gelmediğini nasıl anlayabilirim?

Birden fazla sebebi olabilir.

  • Sistem saatiniz geri olabilir.
  • Browser güncel olmayabilir. (bazen güncellemiyor kendisi evet şahit oldum)
  • DNS adresinizde problem olabilir, DNS Poisoning yaşıyor olabilirsiniz.

Windows üzerindeyseniz, CMD yi yönetici olarak açıp ipconfig /flushdns deneyin.

Windows 11 yüklü, Google ve Open DNS kullanıyorum değişimli olarak. Ben BTK engeli olan siteye girebiliyorum ama hiçbir sorun olmayan, gayet normal sitelere giremiyorum. Çok saçma geliyor.
DNS’siz de giremiyor. Şuan SSL sertifikası halen geçerli mi diye test yapan bir siteden test gerçekleştiriyorum. Bakalım sonuç ne olacak…

Bu arada Wi-Fi üzerinden diğer cihazlarda da problem aynı. Bilgisayar, browser gibi seçeneklerde sorun yok. Ya modem ya TurkNet başka seçeneği yok. Modemi de 2-3 ay önce aldım mis gibi çalışıyor sorun daha bu hafta başladı.

Modem Keenetic Hero

Mobil veride problem yok, WiFi da var ise routerden kaynaklanıyor. Modem/routerde herhangi bir proxy ayarı yaptınız mı?

Şu kısmı anlayamadım. Sadece WiFi üzerinden mi oluyor? Ethernet vs iyi mi?

Kişisel birkaç siteme bende evden giremediğim oldu. Let’s Encrypt yüzünden oluyordu. Mesela, ios safari açmıyor ama chrome açıyordu, mobil veride problem yoktu. Cloudflare’den kaynaklanıyordu.

Hatayı alınca browserdan ekran görütüsü atabilirseniz belki birşey yakalayabiliriz. Site özelse onu sansürleyebilirsiniz tabi.

Dediğim gibi mobil veride problem yok ancak Wi-Fi, Ethernet fark etmiyor Modeme bağlı olan her cihazda aynı sorun var. Modeme gelen güncellemeyi de yaptım az önce.

Tüm postu tekrar taradığımda aklıma gelen:

  • VPN çözüm
  • Mobil veri ile problem yok

Anlattıklarınızdan benim kafamda modeminiz bağlantıya müdahale ediyor gibi duruyor. En kolayı reset atıp tekrar kurmayı denemeniz. Zaten engelli siteler SSL değil, IP bulunamadı gibi hatalar verir veya engel olduğuna dair bilgi içeren bir siteye yönlendirme yapar (DNS spoofing)
DPI seviyesine çıktık mı bilmiyorum ama engel varsa SSL hatası vermemesi lazım.


Ayrıca bende site sahibi olarak, Cloudflare kullanıyorum ve SSL ayarı zaten Full ve altındaysa bir müdahale veya problem olduğunda 525 alıyorsunuz o yüzden modemden şüpheleniyorum.

Dipnot: Reset çözmez ise en kötü özelden siteyi atın bakalım/baksınlar. Bana olmazsa yönetim kadrosundan birine olabilir.

Ayrıca engel sorgusu için: https://www.turkiye.gov.tr/esb-web-sitesi-erisim-engeli-sorgulama

OİM üzerinden güvenli internet vs seçili değil demi ? DNS ayarlarınızı 1.1.1.1 1.0.0.1 olarak değiştirir misiniz ? DNS’i yoksay kısmı tikli olacak. Eğer yine sonuç alamaz iseniz, DNS adreslerini silin ve DNS’i yoksay tikini de kaldırın ve otomatik dns atanmasını sağlayıp birde öyle deneyin. Ayrıca İnternet güvenliği seçeneğine girip içerik filtreleme modunu açıksa devre dışı yapın. Güvenlik duvarı kısmında da herhangi bir kural ekli ise onuda kaldırın. Birde öyle deneyin. Modemi sıfırlamak da bir seçenek bu arada. Hiç biri fayda etmediyse farklı bir tarayıcı ile deneyin. Yine aynı ise Online İşlemler - TurkNet buradan bazı sayfalara erişemiyorum başlığı altında kayıt açınız ve kayıt içine denediğiniz tüm sonuçları ve yaşadığınız soruna ait ekran görüntüsü atmayı unutmayın.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Modem biraz teferruatlı olduğu halde çözemedim. Yani modemin içinde bir ton dns, proxy, vpn ayarları var ama vpn kullanmadan çözemedim sorunu.

Eski modemi taktım hiçbir ayarı vs. olmayan modem. Onda da aynı sorun var hiçbir fark yok.
Yani ne sistemle, ne modemle alakalı durum. Bana gelen internet bağlantısında bir sorun var sanırım. Ya da bu ağı kara listeye falan almış bir şekilde anlayamadım.

Dediğin gibi Online İşlemlerde talep oluşturdum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Şimdilik proton vpn kurdum onunla çözdüm sorunu ama vpn kullanma taraftarı değilim. Girmek istediğim yasaklı site bile değil sadece Cloudflare’si olan bir site…

1 Beğeni

Yinede https://www.dnsleaktest.com buradan bir test yap istersen.

Merhaba TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden güvenli internet sekmesinden aile veya çocuk profili etkin mi bir bakarmısınız.

Bu hatayı Bende Alıyorum Arada Sırada Modem Üzerinden 1.1.1.1 - 1.0.0.1 Dns Kullanıyorsanız Bundan kaynaklı

Genelde Zyxel Modemler Yapıyor Bu hatayı

TurkNet’ten aradılar girmeye çalıştığım sitelerin Tracert kayıtlarını gönderdim bakalım bir sonuç çıkacak mı. Sorunu anlamadım valla ya. DNS olsa da olmasa da girmiyor tek çözüm VPN. Ama bu sitelere girmek zorunda değilim benim canımı sıkan şey arada sırada böyle bazı sitelere girememek.

Evet, son 1 haftadır bu problem bende de var. Durduk yerde 10 saniye önce açılan siteyi açmıyor falan… SSL hatası değil ama bendeki DNS Probe Finished demeye başladı. Dediğiniz gibi, mobil veriden bütün sayfalar çok rahat açılıyor. Bilgisayarda sıkıntı. Mesela şu an bu iki siteye girmeye çalıştım. Sonuç bu.

Screenshot_1

Screenshot_2

1.1.1.1 - 1.0.0.1 olan DNS adreslerini modem yapılandırmasından 8.8.8.8 - 8.8.4.4 olarak değiştirip modemi kapatıp açtım, sonuç aynı. Daha sonra 9.9.9.9. - 149.112.112.112 olarak değiştirip modemi kapatıp açtım halen aynı… Son 3-4 gündür bu sorun var ve halen devam ediyor. Ekşi Sözlükte de verdi hatayı mesela şimdi… F5 atıyorum sonra açılıyor falan. Kesinlikle benzer bir sorunla karşı karşıyayız bence ve bu sorunu takipteyim ben de. Can sıkıcı gerçekten.

Açılan sayfa da böyle açılıyor şu an mesela. Sözcü Gazetesi arayüzü. 10 saniye sonra F5 atayım düzelecek ama. 2 dakika sonra yine aynı. :joy: Son bir kaç gündür internet sıkıntılı evet.

Edit : Bu da forumdan şu anki bir görüntü :joy:

Şuan bende bazı sitelere ve valorant, LoL, discord gibi uygulamalarda erişim sorunu var.

Merhaba, modeminizi resetleyip tekrardan kurulum yapmayı denediniz mi?

Bende de oluyordu bu. Sanki bir birim bu belirli siteleri takip ederken ara ara engelleme tuşuna basıp test ediyor gibi :face_with_hand_over_mouth:

Yaklaşık 15 saattir aynı sorun bendede var. Twetter, speedtest.net, TurkNet forum gibi bazı sitelere giriş sağlanamıyor. Mobilveriden hiç bi sorun yok. Bu cevabıda mobilveriden yazabildim. Arıza kaydı bıraktım, bölgesel bi sorun varmış. Çözmeye çalışıyoruz diye mail attılar.

1 Beğeni

Forum profil ayarlarından eksik bilgileri doldurur musunuz? (TNMusteriId) kısmını özellikle.

Denedim ve interneti komple felç etti. O andan sonra ne Twitch ne TurkNet forum ne Twitter açıldı şu cevabı bile yazamadım şuraya düşünün. Ki forumdaki diğer başlık ve mesajlara bakılırsa aynı sorunu yaşayanlar var. Muhtemelen DNS zehirlenmesi yaşandı… Yemeğe gidip geldim sorun düzelmiş. Bir kaç gündür devam eden sıkıntı çözülmüş gibi duruyor. Açılmayan sayfalar oldukça rahat açılmakta şu an. Bu da modemi resetledikten 30 saniye sonra aldığım ve foruma atamadığım ekran görüntüleri… :joy:

Twitch’in hali…

Twitter’ın hali…

Şu an sorun yok. Umarım tekrar etmez. Dediğim gibi, bir DNS zehirlenmesi gibi durmakta çünkü açılmayan sayfalar da yukarıdaki mesajda yazdığım gibi DNS Probe Finished hatası veriyordu hangi DNS ile girerseniz girin.

1 Beğeni