Bazı Oyun Sunucularına Bağlanamıyorum | Yüksek Ping Sorunu

Garip bir bağlantı sorunum var ve çözüm bulamıyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

CS2 sunucularına bağlandığımda çok yüksek ping sorunu yaşıyorum, bazı sunuculara ise hiç bağlanamıyorum. Pingim 1600ms’e kadar fırlıyor ve bu durum oyun boyunca hiç düzelmiyor. Sunucudan çıkıp tekrar girdiğimde bazen düzeliyor gibi oluyor ama tamamen şansa bağlı.

Durumu daha iyi anlatabilmek için ping ve traceroute test sonuçlarımı da ekliyorum. İlk ekran görüntüsü, normal ethernet bağlantısı üzerinden alınmış testtir. İkinci ekran görüntüsü ise VPN (Warp) kullanılarak yapılan testtir.

Görüldüğü gibi VPN ile bağlandığımda hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak normal bağlantıyla denediğimde ping problemi devam ediyor ve bazı sunuculara erişemiyorum bile.

Bu sorun yalnızca CS2 ile sınırlı değil. Diğer çevrimiçi sunuculu oyunlarda da benzer bağlantı problemleri yaşıyorum. Bazı oyunlarda hiçbir sıkıntı olmadan bağlanabilirken, bazılarında ise sunucuya hiç ulaşamıyorum. Bu da sorunun rastgele ortaya çıktığını ve belirli sunucularla ilgili olduğunu düşündürüyor.

Durumu internet servis sağlayıcım TurkNet’e defalarca bildirdim. Modem kaynaklı olabileceği söylendi ve modemim değiştirildi, ancak hiçbir değişiklik olmadı. Sorunun modemle ilgili olmadığını zaten belirtmiştim.

Şu anda çözüm bulamadığım için son çare olarak foruma yazıyorum. VPN ile bağlanabildiğim sunuculara neden normal bağlantıyla bağlanamıyorum? Bu bir routing (yönlendirme) sorunu mu yoksa başka bir şey mi?

Gerçekten can sıkıcı bir hal aldı ve artık çözüm bulunmasını istiyorum. Teknik bilgisi olan birinin yardımcı olmasını rica ediyorum.

normal ethernet bağlantısı vpnsiz

vpn ile girdiğim zaman

Merhaba, DM üzerinden iletişime geçilmiştir.