Başvururken VDSL altyapı ve boş port gözüküyordu ancak VDSL geçişimi yapmıyorlar

TurkNet 'e başvuru yaparken altyapı sorgulama sitelerinden boş portu ve alabileceğim hızı kontrol etmiştim sorun yoktu ancak TurkNet 'e geçiş yaptım internetimi 1 haftadır kullanıyorum ve VDSL geçişimi yapmıyorlar. Nedenini sorduğumda boş port olmadığı müsaitlik olduğunda geçiş yapılacağı söyleniyor. Ben TurkNet 'e 6 aylık Türk Telekom taahhütümü bozarak geçtim. Hem 150 lira olan faturam 399 liraya çıktı hem de cayma bedeli ödeyeceğim. Madem VDSL portu yoktu başvuru onayı yapılırken veya başvuru sürecinde neden söylenmedi? Onu da geçtim altyapı sorgulamada 43 mbps download çıkıyordu şuan 16ya düşürmüşler.
Başvuru yaptığım günkü altyapı sorgusu:

Şimdi yaptığım altyapı sorgusu:

Göknet sitesinde şimdi yaptığım altyapı sorgusu:
image

Selamlar @isooo, port tahsisi yerel sağlayıcı kontrolündedir. Altyapı sorgulamada görüntülediğiniz sonuç eski ya da bir kullanıcıya tahsis edilmiş olabilir. Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden 15 gün ara ile destek kaydı oluşturursanız uygun port olması halinde geçişiniz yapılır.

Tamam ama neden başvuru yaparken kontrol etmiyorlar bunu? Ben nereden bilebilirim ki port olmadığını.

Saha ekipleri bizzat ölçüm yapmadığı sürece hiçbir birim bu konuyu bilemez. Sorgulamada görünen hızlar tahmini ve ortalamadır.

Ölçüm yapmak ne demek oluyor hocam? TurkNet vdsl portunun olmadığını ölçüm yaptırarak mı öğrendi yani. Anlamıyorum abone olasıya kadar gibi geldi sizin desteğiniz

Ölçüm yapmak, sahayı fiziksel olarak ziyaret eden ekiplerin porta bağladığı cihaz ile alabileceğiniz hızı öğrenmesi demek. Tekrar belirtiyorum; port tahsisi yerel sağlayıcı kontrolünde. Belirli aralıklarla kayıt oluşturursanız mutlaka boş port olması halinde geçişiniz yapılır.