Başka Router takınca internete bağlanılmıyor

Merhaba, fiber 100mbit paketini kullanıyorum yıllardır. daha iyi bir wifi için Xiaomi 4a giga router aldım ppoe bilgilerini girdim ancak internet gelmedi. ne yaptıysam gelmedi. müşteri hizmetlerini aradım yine bir çözüme kavuşamadım. sonra routerda sorun vardır diye kaldırdım eski modeme devam ettim. dün Huawei ax3 modelini aldım kurmaya çalıştım ancak aynı hatayı aldım. iki router da sıfırdı. sorunun routerda olduğunu düşünmüyorum. bu konuda fikri olan var mı?

Vlad : 35 olarak ayarlayin .

Merhaba, 35 de denedim olmadi. TT nin verdigi routera baktim orada VLAN 3382 yaziyor onu da denedim yine olmadi. Musteri hizmetleriyle birkac kez gorustum ve aldigim cevap hep şu sekildeydi, “adsl ve vdsl baglantilarda kullanabilirsiniz ama fiber baglantida baska router kullanamazsiniz”. Cok sacma geliyor bana cunku forumda bircok kisi istedigi routeri kullanabiliyor. Ama ben xiaomi 4a giga ve huawei ax3 model routerlari denedim yapamadim. Tum ayarlar dogru ama internet gelmiyor. Turknetin vermis oldugu router disinda baska router kulkanamiyor muyuz yani?

Şuan tt’nin verdiği cihazda ınternet geliyor değil mi

Router vlad neyse aynısını yazmak gerekiyor bazı kullancılarda farklı olabiliyor.

Belki kabloyu yanlış takmış olabilirsin.

1 Beğeni

TT nin verdigi routerda internet sorunu yok ancak onu cikarip diger routerlari denedigimde internet gelmiyor. Pppoe ayarlari da duzgun giriyorum hersey ayni ama yine de internet gelmiyor

Gpondan gelen cat kablosunu wan portuna takiyorum onda sorun yok. Aldigim iki routarda da tum ayarlari olmasi gerektigi gibi yapiyorum ama olmuyor. MAC kopyalama islemi yapmadim sadece. Yani TT nin verdigi router mac adresini yeni routera tanimlayin diye yazmislar forumda. Onu yapmamiz gerekiyor mu

Deneye bilirsin herşey mümkün olabilir.
Eskiden yapmayı denediğimizde

3 farklı şeyi kopyalıyorduk.

K.a ve şifresi
VLAD
Mac

Sonradan mac kopyalamadanda olduğunu keşfettik belki sende mac istiyordur.

Bu gece onu deneyecegim. Sonucu paylasirim burada

Pppoe seçip k.a şifresi girmek
Vlad routerda yazanı girmek
Mac kopyalamak.

1 Beğeni

Temel olarak şu 3 parametrenin doğru girilmesi yeterli.

  1. pppoe k.adı
  2. pppoe şifre
  3. vlan ID ( genelde burada hata yapılır )

Bu üçünü doğru girdiğinize eminseniz ve yine gelmiyorsa en son olarak mac clone yapılmalı ama yüzde 99 ihtimalle buna ihtiyaç yoktur.

1 Beğeni

Sorun çözüldü.
dediğiniz gibi MAC adresini girince çalıştı. yardımlarınız için teşekkürler

1 Beğeni