Selamlar, şöyle garip bir sorunum var. Gigafiber ve ev telefonu başvurusu yapacağım, ikisini de kullanmak istiyorum, ama bildiğiniz gibi Fiber abonelerde ev telefonu Router’a takılıyor, fakat alternatif Router kullannak istiyorum, Keenetic gibi Routerlarda telefon çıkışı yok. Yani ev telefonu kullanmak istediğimiz zaman TurkNet’in verdiği Routerdan başka cihazı kullanma şansımız olmuyor.
Bu garip soruna nasıl çözümler bulabiliriz?
Ana modeminiz kendi istediğiniz bi router/modem olsun fark etmez. TurkNet’ in modeminin öncelikle VOIP ayarları yapılacak. Onu TurkNet uzaktan bağlanarak yapar, gerekli konfigrasyonları. Sonra ana modeminizden TurkNet’in vereceği modemin WAN portundan DHCP e dahil edin. DHCP ana modeminizinden IP dağıtacak. Türknetin vereceği modemin DHCP sini kapatın veya DHCP havuzunu değiştirin ki çakışma olmasın. TurkNet’in verdiği modem internete çıkış aldığı sürece, VOIP üzerinden telefon hattınız çalışmaya devam edecektir. 2 cihaz birden kullanmak zorunda olacaksınız.
Hatta şöyle şemayla çizdim. Anlattım
Teşekkürler, bu şekilde ikisini arka arkaya bağlayıp kullanabilirim benim için sorun değil.
Rica ederim, evet bu şekilde sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz. Takıldığınız bir konu olursa mesaj yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Merhaba tahminimce bu şekilde çalışmayacaktır. Gpondan sonraki roterde bir köprü oluşturmak lazım. 35vlanı direk roterden pppoe istemci atanır internet gelir. İlk kurulan köprüden de bir port telefon bağlanacak modeme gider. O da kendi vlanı üzerinden voip hizmetine bağlanır.
Ben bu şekilde sorunsuz kullanım sağlıyorum. @A.OZGUR
Merhaba voip mi veriyorlar artık internet gidince telefon da mı gidiyor. Birde gecikme durumu nasıl.
Benim bağlantım fiber olduğu için gecikme durumu yok yani. Net bir şekilde konuşuyorsun. Benim telefon türk telekom üzerindeydi, sonra DSL hattımı fibere taşıyınca TurkNet’e taşıdık. Oradan da VOIP e çevirdiler. İnternet gidince evet doğal olarak telefonda çalışmıyor. Ben yedekli çalıştığım için sorun olmuyor. 3 fiber 1 dsl bağlantım var.
Ben geçen yıl Türk Telekom Fiber altyapısı üzerinden TurkNet telefon+internet hizmeti aldım.
Açık konuşmak gerekirse pek memnun kalmadım, bunun bazı sebepleri var, ben çok uzun zamandır ev telefonu kullanan biriyim ve normalde ev telefonunu kapattığınız anda hat kapanır, anlık olarak bile ahizeyi yuvaya koymanız yeterlidir.
Ama Türk Telekom altyapısındaki Zyxel cihazda böyle olmuyordu, ev telefonunu kapattığım anda değil, 2 saniye sonra hat kapanıyordu, bu da şu anlama geliyor, başka birini arayacağım zaman ahizeyi koyup 2 saniye beklemem gerekiyor.
Anlayacağınız o ki eski nesil telefonların keyfi yok yeni nesil voip telefon bağlantılarında.
Bakalım umarım TurkNet GigaFiber bağlantıda da aynı sorunları yaşamam.