Başka Operatörden Geçiş Hakkında Sorularım

Merhabalar. Şuanda kullandığım bir internet sağlayıcısı bulunmakta olup taahhüt süresine 1 ay kaldı. Şuan istesem TurkNet’e geçiş yapabiliyorum. Çünkü cayma bedelini karşılayabiliyorlar. Ama geçiş yapabilmek için gerekli öğrenmem gereken sorularım var bunlar şunlar:

  1. Diğer sağlayıcı benden modemi alacak mı veya TurkNet bu modemi üstüne mi alacak çünkü modemi alırlarsa elimde modem kalmıyor.

2.Başka internet sağlayıcı sitelerinde altyapım 75 mbps gösteriyor. Ancak TurkNet sitesinde sorguladığımda 16 Adsl gösteriyor. (Şuanda Yalın VDSL 50 mbps kullanmaktayım.)

Altyapı gözükmemesini az çok tahmin edebiliyorum muhtemelen şuan internet kullandığım için port dolu ama portluk sıkıntı yok çünkü mevcut portu geçireceğim zaten.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Bakır altyapı üzerinden hizmet alıyorsunuz büyük olasılıkla. Bu durumda eski sağlayıcının size kullanmanız için kiraladığı (ücretsiz kullanım da olabilir) modemi iade etmeniz gerekiyor. TurkNet bakır altyapıda size yeni aboneliklerde modem satabilir veya siz kendiniz ikinci el veya sıfır bir modem alabilirsiniz.

3 Beğeni

Peki bakır altyapıda yüksek hız alabilir miyim.

1 Beğeni

Bakır altyapıda maksimum 100 Mbps’e kadar hız alabilirsiniz.

2 Beğeni

Bakır altyapıda yüksek hız aldığım için sık sık kopma yaşar mıyım?
Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

2 Beğeni

Eğer iç ve dış hatta bir sorun yoksa kopma yaşamazsınız bende bakır altyapıda 95 Download 8 Upload hattım gayet stabil çalışıyor. Rica ederim :hugs:

2 Beğeni

Cevaplarınız için teşekkürler. Uygun modemlere bakmaya başlayabilirim.

1 Beğeni

Şimdiden hayırlı olsun diyelim o halde :slightly_smiling_face: modemler hakkında öneri almak isterseniz forumumuzda bilgili kişiler var dilerseniz yeni bir konu oluşturarak sorabilirsiniz.

3 Beğeni

Aynı problem bende de var 10 haziranda eski operatörümle sözleşmem bitiyor. Bende türk.net e taşıma için başvurumu yaptım. Sadece evrak imza kısmı kaldı onuda çok az kaldıgı için 8 haziran gibi imzalar geçiş tamamlanana kadar sözleşmemde dolmuş olur diye düşündüm. Kabul ettiler evrakların imzalanması için ileri tarihe erteledik. Sıkıntı tam da burada başlıyor. Hizmetlerimden paket bilgi ADSL 16 mbit e kadar kaydı yapılmış. Ben halihazırda 50 mbit VDSL kullanıyorum. Vdsl olarak geçiş yapacagım söylendi ama tanımlanan tarife adsl… eğer imzalamış olsam vdsl portum boşa çıkacak ve adsl portu verilecek. Bölgemde vdsl boşverin adsl bile boş port bulmak zor. 1 yıldan fazladır internet alamayanlar var.

Bu konuyla ilgi müsteri hizmetlerine sabah kayıt bıraktım ama daha dönen olmadı. Biz adsl kaydı yapıyoruz sonra en yüksek hızı veriyoruz diyorlar. Eğer vdsl portu yıksa adsl ile devam edersiniz boşluk olursa vdsl geçiririz diyorlar. Bende bu boşlugu bulamayacaklarını söyledim. Ben vdsl hizmetimi taşıyorum adsl veriliyor. Yanlışlık yok mu bu işte… Boşuna VDSL portu kaptırmak istemem. Ama durumu fark etmesem belkide aylarca 16 mbit e mahkum olacaktım. Başka operatöre geçmekte çözüm olmayacak onlar port yok diyecekler. Abonelik işlemi yapılırken açıklama yapılması gerekiyordu.

1 hafta önce TurkNet fiber kablo döşedi. Ama herhangi bir kutu şu an için yok. Forumda gördüğüm kadarıyla 6-7 ay kadar bile bekleyenler var. Bu süreçle ilgili bilgide yok.

Eğer churn yani geçiş yapıyor iseniz eski aboneliğiniz üzerinden hizmet almaya devam edersiniz diye biliyorum. Sadece faturayı ödediğiniz şirket değişir. Müşteri temsilcisi dönüş yaptığında verdiği bilgiyi paylaşır iseniz sevinirim

Taşıma istedim önce adsl başvurusu yapıyoruz sonra en yüksek hangisi varsa altyapıda oraya geçiriyoruz deniyor. O zaman da taşıma olmuyor işte.