Bant genişliği kontrolüü

sizce bant genişliğini düşürmek iyi bir şey mi eğer bu ayarı yapacaksak tüm cihazlara mı yapmalıyız yoksa sadece kendi cihazımı ekleyip önceliği kendime mi vermeliyim?

Ben adam akıllı çalışan bir qos sistemi görmedim yakın zamanda maalesef. Modem modelinizi bilmiyorum ancak farklı değerlerde testler gerçekleştirerek deneyimleyebilirsiniz. Qos özellikle düşük bant genişliğine sahip kullanıcılar için (örneğin ADSL gibi) verimli olabilir. Doğru yapılandırılmış qos ping üzerinde de etkisini gösterebilir. Ancak modemehatta,a ve diğer birçok etmene bağlı bu ayarlar. Bu nedenle net şu değerler iyi çalışır bu kötü diyemem ben şahsen

1 Beğeni

Merhaba, Oyun oynuyorsanız, indirme, yükleme işlemleri yapıyorsanız hizmetinizden en etkili verimi almak için diğer cihazların bağlantısını sınırlamanız yani, QOS seçeneğini aktif etmek daha iyi olacaktır.

ASUS AC750 modelin de ben kullandım, gayet istediğim verimi aldım.
Evet, daha çok bu özellik, düşük tarifeler için verimli olabilir.

“Qos özellikle düşük bant genişliğine sahip kullanıcılar için (örneğin ADSL gibi) verimli olabilir.”

1 Beğeni

peki diğer cihazları sınırlayıp kendi cihazıma da sınır koymalı mıyım?

Normal kullanıcılar için sunulan QoS’leri doğru konfigüre etmek meşakkatli biraz. Ama DDWRT ve OpenWRT’de SQM kullanmak bir nimet :smiley:

1 Beğeni

onlar ne oluyo acaba?

Açık kaynak kodlu modem yazılımlarından olan OpenWRT ve DDWRT gibi platformlarda gelen paket yönetim sistemi. Smart Query Management olarak geçerler. Paketleri daha verimli kontrol edip akışı sağlayarak modemin ve hattın şişmesinin önüne geçer. Bir bakıma hattınızdan ve modeminizden maksimum verim almanızı sağlar.

1 Beğeni

benim modeme olmuyo heralde yaaa tplink archer vr1200

Çok varyasyonu olan bir modem sanırım o hocam. Ama netten araştırın yine de

1 Beğeni