Bahçelievler kocasinan gigafiber

Siyavuşpaşa, Şirinevler ve Zafer mahallesinde mevcut tam ortasındaki Kocasinan mahallesine de Gigafiber istiyoruz. 2021 planları içerisinde olan kocasinan merkez mahallesine 2022 bitiyor gigafiberin gigasını duymadık daha sözde 2021 de geliyordu .

Kocasinan da oturanlar bi bilginiz varmı gigafiber ili ilgili ?

4 Beğeni

Evet Şimdi bende gördüm benim mahallemin yanı Kuşçu sokak Bizimkisi Pınar1 sokak ama bize fiber optik kablo çekilmedi ne zaman çekilecek bilmiyoruz veya çekilecek mi ?

TurkNet mahalleye girdiyse çekilecektir. Gelir yakın zamanda…

hocam hiç öyle olmuyor valla birisi bağlatmak istemiyorum kardeş geçirmiceksin benim binamdan desin süreç askıya alınıyor. ooo TurkNet mahalleye giriyor hemen kullanıcam gibi olmuyor daha sıkıntılı süreç başlıyor

1 Beğeni

Peki ben bir şey sorayım arkadaşlar. Sizce bu mahallenin bir sokağında çalışma yapılıyor olması mahallenin tümünün en azından plana dahil olduğu anlamına gelir mi ?

Biz bina yöneticisiyiz ondan yana sıkıntı yapıcaklarını sanmıyorum biz bağlatmak istiyoruz binaya ama kablo karşı mahallede buraya nasıl kablo koyucaklar anlamadım karşı mahallenin havadan geliyor kablolar binalara bizim karşıya nasıl geçirecekler onu anlıyamadım ben

hocam ben zaten sizin binadan bahsetmedim yan binalardan bahsettim

Mahalle zaten planlar arasındaydı.

TurkNet bir mahallehe girdiğinde tüm sokaklara, apartmanlara kablo çekiyor. (Belediye veya bina yöneticileri engellemediği sürece)

1 Beğeni

Bu iyi haber … Teşekkürler

bina yöneticileri de engellemiyor aslında binada oturan insanlar engelliyor yöneticinin bilgisi bile yok

Teşekkürler hocam inş çekerler beklemedeyiz artık yapıcak bişey yok :sweat_smile:

Yanlış bilmiyorsam; bir bina kutu takılmasını istemiyorsa, oradan sadece kablo çekilerek devam ediliyor diğer binalara doğru. Onlardan birine takılıyor ofdk denilen dağıtım kutusu. Mahallenin geri kalanı için bir sorun teşkil etmiyor yani. İşlemler devam ediyor. Ama birkaç gün sarkmaya sebep oluyordur muhtemelen. Çünkü planlamanın dışına çıkılmış oluyor bir nevi. Köhne zihniyetli insanların reddetmesiyle herkesin hizmetten mahrum kalması çok yazık olurdu. Umarım bu tatlı telaşları bir gün biz de yaşarız. TurkNet yelekli adamlar belirir sokakta :hugs:

Sadece olay kutu değil ki. Adam bina yüzeyinden kabloyu bile geçirttirmiyor.

Böyle bir durumda ikna veya kazı yapılarak yer altından sorunlu kısmı atlıyorlar genelde ama bu seferde kazı vb işlemler için izin süreçleri devreye giriyor tekrar, süreç uzuyor.

Doğrudur. Mağara zihniyeti her yerde ne yazık ki. Sıva üstü bir sürü kablo geçiyor kalın simsiyah. İncecik, üstelik neredeyse fark bile edilmeyen bir kablo oradan geçse ne olur? Ne zararı var size? Çağ dışı insanlara, çağın ötesinde hizmet geliyor desen ne olur demesen ne olur.

Çoğu bina sakini bilmiyor bile ne kablosu olduğu ve ne işe yaradığını o yüzden karşı çıkıyorlar TurkNet diyince anlamıyorlar bile ama turktelekom diyence karşı çıkmıyorlar sorun TurkNet 'i bilmedikleri

tam gigafiber değil max 750 mbps garanti ediyorlar bunun üzerinde hız almak için hiçbir çalışma yapmıyorlar 1gigabit tanımlı olmasına rağmen max 750mbps dowland hızı alıyorum normal deyip geçiyor müşteri hizmetleri normalde gigabit tanımlanan bir modem de en az 940 950mbps hız alması gerekir ancak almıyor modemim 2,5 gigabit destekli olmasına rağmen 750mbps hız alıyor pop noktalırında oltde çok fazla bölünme var bu yüzden max 950mbps hız alınmıyor ve bunun içinde bir çalışma yapılmıyor.