Bağlantı sorunları

Daha öncesinde gün içinde kopmalar yaşadığımı belirtmiştim fakat bugün iki kere saatlik olarak kesintiler yaşadım.(15-16 arası/18-19 arası) Müşteri hizmetleri Türk Telekom’a sorunun iletildiğini, paketimdeki hızın modeme ulaşmamasının sorun olduğunu söyledi. Modeme herhangi bir hız ulaşmıyor, internet ışığı yanıyor olmasına rağmen hiçbir siteye bağlanamıyorum. Sorunun modem kaynaklı olduğunu düşünüp tüm kablolarını yeniden sök tak yaptım, kapattım açtım ama herhangi bir işe yaramadı. Kopukluk ve bu sorunların nedeni ne olabilir? Sadece altyapıysa bazen 37 mbps verip bazen hiçbir bağlantı sağlamamak altyapıdan kaynaklı bir sorun mu olur?

Sorunum yine modemi resetleyince düzeldi, altyapı kaynaklı değil. Peki tekrarlanmaması için sürekli modemi resetlemek dışında ne yapmalıyım?

Denemek için kullanabileceğiniz başka bir modem var mı ya da modemi başka bir hat üzerinde deneme şansınız… Yakın bir arkadaş ya da akrabanızdaki modemle yer değişikliği yapabilirseniz…

Denemek için başka bir modemim yok maalesef, başka hat sayılır mı bilmiyorum ama geçişten önceki servis sağlayıcısında stabil bir şekilde bağlanabiliyordum. Sorun modem ile server arasında sanırım tam olarak anlamıyorum bunlardan ama speedtest üzerinden kesinti yaşandığında baktığımda herhangi bir server’a bağlı görünmüyor internet.

Merhabalar, resetleme işlemi sonrası sorunun düzeldiğini belirtmişsiniz. Probleminiz tekrarlıyor mu?