Merhaba;
Öncelikle aranızda yeniyim, 20 günlük TurkNet abonesiyim. 2005 yılında Türktelelom 256K Adsl ile başladığım aboneliğimi fiyat politikası nedeniyle 2016 Şubat ayında Vodafone 30 mbit YALIN VDSL tarifesine geçerek devam ettim. Taahhüt sürem bitmeden 2 ay önce arandığım için Taahhüt sürem her iki yıldan 2 ay öne gelmiş tabii bende buna dikkat edemediğim için kaçırdım, Faturam bir anda 101.30 TL’den 247 TL’ye çıktı tabii fiyat konusunda Vodafone ile uzlaşamadım ve arayışa girdim bu süreçte TurkNet’in “Özgür iletişim 100 - 169,90 TL/Ay (Yalın)” paketini gördüğüm de işte tam istediğim paket diyerek hemen başvuruda bulundum.
Fakat Aktivasyonum tamamlandığında büyük heyecanla hız testi yaptım 80 mbit civarında sonuç görünce modemimin buluşma hızına baktım orda 88Mbps de modemin buluştuğunu görünce destek kaydı oluşturdum, alabileceğim en yüksek hızın bu olabileceği söylendi fakat 1 hafta öncesinde vodafone’da iken modemim 120Mbps civarında bağlantı hızına sahip fakat ben 50mbit abonesi olduğum için 50mbit alıyordum. Hızım sınırlanmıştı.
Yaptığım araştırmalarda DSLAM kilidi diye bir olay varmış, TurkNet e geçişim esnasında bana da uygulanmış anladığım kadarıyla, Aboneliğimi Vodafone dan direkt TurkNet e taşıdım. DSLAM üzerinde ki port dahi değişmedi.
Konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varmı?
Not: DSLAM kabini ile modemim arasındaki mesafe 27 metre bina içi kablo dahil.
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 5 days: 19 hours: 44 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 8.224 Mbps 87.051 Mbps
Actual Net Data Rate: 8.192 Mbps 86.920 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 34.8 dB 8.1 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 8.6 dBm 14.5 dBm
Receive Power: 5.2 dBm 9.5 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 3.3 dB 5.0 dB
Cevabınız için teşekkür ederim, ama kastettiğim bu değil, 1 ay öncesinde Vodafone’dan hizmet alıyorken modemim 124mBit civarında buluşma hızı vardı, hattımı TurkNet’e taşıdığımda bu değerler aşağıya çekildi DSLAM kilidi diye bahsedilen konu ile ilgili sanırım, Bu konuda yapabileceğimiz bişey var mıdır?
124 mbps hattın Maksimum kapasitesidir. Çeşitli nedenlerle bu kapasite azalabilir. Vodafone üzerinden 100 mbps aldınız ise ve altyapı sorgu sonucunda şu an 100 mbps görünüyor ise online işlem merkezi üzerinden kayıt açıp hız yükseltme/arıza kaydı oluşturabilirsiniz.