Aynı adres, farklı hız

Öncelikle herkese merhaba, mevcut adresimde TurkNet kullanıyordum ancak bufferbloat sorununa çözüm bulamadıkları için, başka bir internet servis sağlayıcısına geçtim. İşin komik tarafı ise, aynı altyapıyı kullanmalarına rağmen bu yeni geçmiş olduğum internet servis sağlayıcısı 500mbit download 40mbit upload hızı verebiliyor. Bu hızlar da bufferbloat sorununu ortadan kaldırdı. TurkNet bunu neden sağlamıyor bizlere?

merhaba. Hangi İnternet sağlayıcıya geçtiniz bilgi alabilir miyim?

Merhaba, Poyraz Wifi. O da TurkNet gibi taahhütsüz. Ama TurkNet müşteri hizmetleri kadar iyi değil müşteri hizmetleri.

1 Beğeni

Selamlar @Powerb, foruma hoş geldiniz :raised_hand: Şu an için yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden maksimum 100 mbps’e kadar verebiliyoruz. Kendi altyapımızda ise bu 1000 mbps’e kadar çıkıyor :innocent:

Ben de nedenini öğrenmek istiyorum zaten. Onlar nasıl 500 verebilirken siz veremiyorsunuz? Fiyatı daha yüksek olsun ama siz de seçenek olarak sunun bunu.

Biz de paket, tarife kavramı yok. Altyapınızın desteklediği maksimum hızı tek fiyattan sunuyoruz. Fakat yerel sağlayıcının 100 mbps üzeri sunduğu hızlar için henüz anlaşma yapılmadı. İlerleyen süreçte durum değişebilir :raised_back_of_hand: