Merhaba, aylardir TurkNet musterisiyim. Daha internetim arka arkaya 14 gun araliksiz calisir durumda olmadi hic. Ic tesisata bakmak icin 2 defa TurkNet, 1 defa Turk Telekomdan geldiler. Gelen herkes alt yapidan kaynaklidir dedi. TurkNet ekipleri zaten basit seyleri kontrol etmek icin geliyorlar yapabilecekleri cok birsey yok alt yapi saglayicisi olmadiklari icin. Turk Telekomdan gelen arkadas devre ve port degistirelim bakalim bi dedi, bi 10 gun calisti sonra yine gitti.
Dun tekrar gitti yaklasik bi 8-9 saat, ve sabah arayan arkadas modeme guncelleme yapiyorum dedi ve 50 mbit ile zor calisan hizimi 70 mbit yaparak calisma ihtimalini zaten ortadan kaldirdi. 25 yillik alt yapi var, kablo 50yi zor destekliyor ama sistemde 70 destekler gozuktugu icin 70 yapmis galiba.
Aylardir her ~10 gun araliginda destek kaydi acip, musteri hizmetlerindeki arkadaslara laf anlatmaya calisiyorum. Noise margin, SNR veya CRC hatasinin ne oldugunu bilen musteri temsilcisi yok. TurkNet’in kendi sitesinden aciklamalarini attim arkadaslara ama israrla hangi isik yanmiyor veya kablo ile baglanmayi denediniz mi tarzi cevaplar aliyorum, bir kac gun acik kalinca destek kaydi anca ciddiye alan birisi is emri aciyor Turk Telekoma veya teknik ekip yolluyor. Ben o sirada tabi gunlerce internetsizim evden calisan bi bilgisayar muhendisi olarak.
CRC hatasi aliyorum, noise margin kabul edilebilen degerlerin arasinda degil. Isin kotusu devamli olan birsey degil. Bi 10 gun falan calisiyor, sonra tekrar dusuk noise margin ve CRC hatalari geri geliyor. Yada mesela gun icinde 40 defa oluyor dalgalanma, bazen sadece noise margin dusuyor, bazen kopuyor, bazende noise margin normal ama CRC hatalari yuzunden paketlerin cogu package loss oluyor.
Modem Turk Telekomun taktigi modemdir, 3-4 ayliktir. Gelen arkadaslar test etti, kendi modemleriylede benim aldigim degerleri aldilar. Modemi direk binaya giren kablonun orda, devre kutusunda test ettik orda da ayni degerleri aliyor. Daireye cikan kabloda herhangi bi problem yok.
Mesela bu sabah internetin durumu budur. Goruldugu uzere -2.2 noise margin.
Mesela bu gecen ayin 23u. Bundan sonra hesapta Turk Telekoma is emri acildi ve Turk Telekom agrizayi giderdi hesapta. Ama o actigim destek kaydi 29unda kapandi bugun, 9u. Toplam 11 gun calisti yine ve gitti.
An itibari ile online gozuken internetimin su anki durumu budur. 4 saatte 1.3 milyona yakin CRC hatasi ve 4 milyona yakin FEC hatasi, ve 7.1dB noise margin. Destek kaydindaki arkadaslar modem online sikinti yok vs diyorlar.
Lutfen bu isten anlayan birisi ile muhattap olmak istiyorum, bilgisayar muhendisiyim ve kablo ile baglandiniz mi vb falan artik gercekten biktirdi. Bu alt yapi problemi icin siz Turk Telekoma is emri veremiyor musunuz? Sonucta bu devreleri kiralayip bi bedel oduyorsunuz ve calismiyor.