Atm,Ptm,Fast path,İnterval

Merhabalar, ben malatya da kırsal alanda yaşıyorum ve hali hazırda adsl kullanıyorum ek olarak bir internet başvurusu daha yaptım(vdls). Asıl sorunum ping, cs oynarken 75 pingle oynuyorum, birkaç güne vdsl bağlayacaklar ve evimin 80 metre ötesindeki t23 kabine geldiklerinde yanlarına gidip fasth path için konuşmak istiyorum, ama şuan hangi modda kullandığımı bilmiyorum, modemde atm mode haricinde bir bilgi edinemiyorum malatya dan sivas serverına(max 150km) 25ms alıyorum malatya dan istanbul serverina 35 40 arası değişiyor.

Huawei nin sitesinde şu bilgileri buldum.

  • Asenkron Aktarım Modu (ATM): ATM hücreleri VDSL hatları üzerinden iletilir.
  • Paket Aktarım Modu (PTM): Ethernet çerçeveleri VDSL hatları üzerinden iletilir.Ethernet çerçevelerinin ATM hücrelerine bölünmesine gerek yoktur. 1483B/1483R kapsülleme, ATM Adaptasyon Katmanı 5 (AAL5) kapsülleme ve ATM hücre kapsülleme gerekli değildir; bu, Ethernet hizmetlerinin ATM moduna göre daha hızlı iletilmesine olanak tanır.

Acaba fasth path dediğimiz ptm olarak mı geçiyor ve gelen ekibe ne söylememi önerirsiniz.

@tnetwork @moderators

Yazdıklarınızla bir ilgisi yok. Standart hız profillerinde fast path oluyor, Telekom Tivibu ev aboneliğiniz olursa veya hat değerleriniz aşırı kötü durumda olursa sistem kopmaları önlemek için otomatik interleaved path e geçirir.

1 Beğeni

Genelde ADSL modülasyonu için ATM, VDSL için PTM verilir. ATM ve PTM trafik türleridir. ATM verileri 53baytlık sabit büyüklükte iletir, veri küçük olsa da onu doldurarak 53bayt yapar. PTM’de ise paket büyüklüğü sabit değildir bu da esneklik sağlar ve daha verimlidir. Karşılaştırırsak PTM daha iyi diyebiliriz.

1 Beğeni

Teşekkürler, peki şu anda fast path kullandığımı öğrenmenin bir yolu var mı

Modem arayüzünde hat değerlerinde yazıyor olması lazım hat değerlerini atarmısın