Asus RT-AX88U

Merhabalar herkese,
Bir hafta kadar önce TurkNet abonesi oldum. geldiler kurdular çok kısa zamanda. kendi verdikleri modem ile ‘‘ZTE ZXHN H298A’’ internete bağlanırken hiç bir sorun yaşamaz iken, yaklaşık 5 yıldır hem Süperonline abonesi iken hemde Vodafone evde internet abonesi iken kullandığım ‘‘Asus RT-AX88U’’ modemime bir türlü IP aldıramadım. Asus ayarları için yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı? Destek hattıyla bir yere varamadım ne yazikki…

Teşekkürler

Asus cihazın ip alabilmesi ve internete çıkabilmesi için temel olarak 3 parametrenin doğru ayarlanmış olması gerekmektedir. Bunlar :

  1. pppoe kullanıcı adı
  2. pppoe şifresi

Bunları genel olarak kullanıcılar doğru giriyor ancak 3. Adımı atlıyorlar.

  1. vlan id

Vlan ID genel olarak 35 tır ancak bazı bölgelerde farklı vlan id ler olabilmekte. Bunun için h298 routerın arayüzüne girip vlan ID değerini bulun. H298 arayüzündeki vlan id kaç ise Asus a da bu vlan id değerini girin. Farklı bir sorun yoksa artık internete erişebilmeniz gerek.

1 Beğeni

2454 iken ben hep 2554 yazmışım :man_facepalming:t2: sonunda bağlanabildim. Cevabınız için teşekkür ederim. :raising_hand_man:t2:

kullanıcı adı ve şifremden eminim. Vlan id kısmınıda bulmak için çok vakit harcadım ama bir tek iptv sekmesinde ki biyerde buldum VID şeklinde orayıda denedim ama bir türlü olmadı. Acaba başka biryerde de olabilri mi?

Sanıyorsam fiber internet kullanıyorsunuz, fiber internette kullandığınız router mac adresleri kayıtlı oluyor bu yüzden farklı bir router/modem kullanamıyorsunuz. Ancak mac klonlama yaparak kullanabilirsiniz. Verdikleri roterin wan mac adresini kendi modeminizdeki wan mac adresine klonlayarak kullanabilirsiniz. Asus modemlerde bu özellik var diye biliyorum.

1 Beğeni

MAC klonlamaya gerek kalmadan halloldu. VLAN id yanlışmış.

1 Beğeni

İnt yazana göre h298 arayüzünde vlan id şurada yazıyormuş.

Genel Ağ > WAN > INTERNET

1 Beğeni