Asus RT-AX86U Pro Voip Ayarları - Arama Yapılamıyor ve Alınamıyor

Merhaba,

Evdeki kurulum ve cihazlarım aşağıdaki ağ haritasındaki gibi. Telefonumdan çevir sesi alabiliyorum, ama arama yapamıyor ve alamıyorum. Bridge modundaki Zyxel modemin VoIP sayfasında da telefon hattı “unregistered” olarak görünüyor ve kayıt et dediğimde hiçbir şey olmuyor.

Destek talebi oluşturdum, ama hem eve gelen Türk Telekom teknisyeni, hem de TurkNet ekibi ana modem olarak kendi verdikleri Zyxel modemi kullanıp, telefonu da doğrudan ona bağlamak dışında bir çözüm önerisi getirmediler.

Çözüm önerisi olan birileri var mıdır acaba?

Teşekkürler!

Merhaba,
Tabir yerindeyse ■■■■■ switchler, yönetilmeyen switchler IP çakışmalarına veya bağlantı sorunlarına neden olabiliyor. Kesin teşhis koymak için yönetilmeyen switch’i devre dışı bırakarak sadece Alternatif Kablolu Bağlantı üzerinden bağlanmayı deneyebilir miyiz?

1 Beğeni

Tekrar merhaba,

Onu da denedim ama bir değişiklik yok… TurkNet’te yalın internete geçip, normal telefonu telekomdan almak zorunda kalacağım galiba :slight_smile:

Router üzerindeki VoIP ayarlarını ekleyebilir misiniz? Yapabileceğimiz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışacağım.

asus router tarafinda turknetin sip yani cagrilarin geleceği ip adresine izin vermeniz gerekebilir gelen ve giden

1 Beğeni

Pppoe ayarları ve kullanıcı adı ile şifresi Asus üzerinde tanımlı. Telefon ise Zyxel üzerindeki telefon çıkışına bağlı. Şu anda ne yaparsam yapayım Zyxel voip sayfasında telefon “unregistered” görünüyor.

Anladığım kadarıyla, kullanıcı adı ve şifre Zyxel üzerinden tanımlanırsa telefon hattı Zyxel üzerinden “registered” hale gelecek. Başka bir yerde, böyle bir durumda hattın doğrudan gpon üzerinde Turk Telekom tarafından tanımlanması gerektiğini gördüm, ama bunu da pek kabul etmiyorlar gibi…

Asus üzerinde port yönlendirmelerini de yaptım bu arada, ama durum aynı :slight_smile:

Yeni kullanıcı olduğum için forum şu anda sadece 1 resim göndermeme izin veriyor :frowning: Böyle birleştirip, 3 ayrı post gönderiyorum mecburen…

Tekrar teşekkürler!

1 Beğeni

zte modemde wan üzerinde voip profili var mi modemdeki ayarlar kısıtlı root hesabiyla voip bölümünde sip bilgileri ve diğer yönlendirmeleri görebilirsin. zte modemde voip profili varsa vlan id yaziyorsa ayni profili asus modemde oluştur. asus modemden çıkan kablo zte modemin wan girişinde olmasi lazim asusdan gelen istekleri zte modeme dmz yaparsin test etmek için. h298a modem var önüne firewall koyup test ederim pazartesi. muhtemelen voip profili oluşturmadiğin için register olmuyor

Merhaba geçmiştede sanırsam bu sorunuza yanıt vermiştim. Her hizmet farklı bir vlan id üzerinden gelir.

Switchi gpon ile router arasına koyarsanız ve bu switchten zyxel e ve ana routere bağlantı yaparsanız zyxel de telefon çalışır. İnterneti hangisinden açarsanız sadece o bağlanır ikinci cihazda internet olmaz.

Yukarıdaki şemada ana routerden voip vlanını tagged biçimde zyxele gönderirseniz köprü modda internet ve telefon çalışacaktır.

Çevir sesi modemde üretilir. Bağlantının olduğu anlamına gelmez.

1 Beğeni

A.OZGUR & onurcrzy & netroot Teşekkürler! Zyxel’i root edip SIP profilini görüp ona göre bakacağım…

2 Beğeni

Denedim çalışıyor asusda voip profili oluştur vlanid46 olacak dhcp otomatik ip alacak

asusda oluşturacağın profil
Ekran görüntüsü 2023-09-11 223547

wan ayarları bu şekilde değiştir zte modemin

voip register