Asus modem yazılım güncelleme sonrası crc patlaması saçmalığı

hat değerlerim 790 sürüm için.
modemi son stabil sürüme güncellediğimde crc patlaması oluyor anlam veremiyorum modemin yazılımı tesisat mı seçiyor ne yapıyor kutudan eve cat6 çektim uçları yak1le bağladım yine aynı tesisat sağlam ama modem yazılımı 790dan sonraki hiçbir sürümde düzgün çalışmıyor bu sadece bende mi böyle modemim dsl-ac51.

güncelleme sebebim modem reset sonrası internetin geç gelmesi 790 da yaklaşık 15-30dk sürüyor ama geldi mi zor gidiyor o konuda sıkıntı yok.

son sürümde gelmesi max 1-2dk sürüyor ama hemen 1-2 saat kullaninca crc uçuyor.

bende en son sürüm kurulu bi sorun yaşamıyorum

nasıl bı sıkıntı olabilir ki cat6 ya 2 tane rj11 takmıştım ben diğerine geçtim dediğiniz gibi bi durum olma ihtimaline karşı yine aynı

1 Beğeni

Merhaba celilhan, bu sorunu ben de yaşıyorum(AC750); 805 te kopmalar, 960’ta aşırı CRC sorunu oluyor ve kendini reboot ediyor yeniden başlıyor modem. 790 en stabil sürüm, deneyimime ve kullanıcıların değerlendirmesine göre.
İlk resime göre “DSL Önyükleme Zamanı” CRC oranına göre gayet iyi.

Katılıyorum.

Sağlıklı bir hat için iç hattınızı CAT6 kablo ile eksiz, prizsiz şekil de ve ankastre bağlantılarını YAK1 ile yapınız.

805 ve 858 sürümleri sorunluydu o günden bugüne 790 sürümünü kullanıyorum, 960 gelmiş fakat denemeye tenezzül etmedim :smiley:

1 Beğeni

sorun çıkarsa crc yükselmezmi zaten benim tek istediğim şu reset olayını çözmek yoksa gelince gayet stabil ve uzun süre kesilmiyor.

1 Beğeni