Asus Modem Arayüzü Giremiyorum

Arkadaşlar. Asus Dsl N12 model bir modem kullanıyorum. Laptop tan modem arayüzüne girdim. Laptopu kapattıktan sonra telefondan girmeye çalıştım bu hatayı aldım. İlk defa oldu. Modemimde Mac filtrelemesi de mevcut. Sızma da söz konusu olamaz. Yardımcı olur musunuz?

Teşekkür ederim. Aslında başka birşey sormak istemiştim. Malum ülkemizde altyapımız daha yeni yeni düzelmeye başladı ve ben de yaklaşık 15 yıldır Adsl altyapısını kullanıyorum. Mart 2021 den bu yana TurkNet e geçtim ve genel anlamda memnunum. Yaklaşık 15 gün önce de beni Yapa sisteme aldılar. Vae deyken Crc oldukça yüksekti. Yapaya geçtikten sonra Crc değerim oldukça düştü hatta yok denecek kadar az ve hızım da bir nebze yükseldi. Cat6 kabloyla temiz bir ölçümle net 12.5-13 mbit hız alıyorum ve özellikle IPTV den full hd kesintisiz maç izliyorum. Merak ettiğim konu ise, TurkNet ile son görüşmede altyapımın iyileştirme kapsamında olduğuydu. Tt de çalışan arkadaşımda (TurkNet e geçtiğimi bilmiyordu) ödenek geldiğini ve saha dolaplarının değişeceğini söyledi.
1-Vdsl geçmemiz ne kadar zaman alır?
2- Altyapı sorguladığımda mesafe 1 km. ye yakın. Benim saha dolabimin santrale uzakligimi bu rakam? Dolap değiştikten sonra mesafe benim ankastre kutum ile vdsl dolabı arası olarak mı hesaplanıyor?
3-Hat degerlerime bakarak Snr margin ve Hat Zayıflaması değerlerim nasıl? Ben Vdsl e geçtikten sonra Cat6 kablo ile yeni bir tesisat yapmayı ve Keenetic Extra Dsl yada Hero Dsl bir modem alacağım Allah ömür verirse. Malum ankastre kutusundan standart telefon kablosu geliyor ve ek yapılarak modeme giriyor. Ek yeri eski usul bantlı. Yak falan yok. Tesisat yenileme ihtiyacı var mı sizce?

Meşgul ettiğim için özür diler, yardımlarınız icin teşekkür ederim

Bazen uzun sürüyor, bölgenizde sürekli altyapı çalışması yoksa kestirmek zor. Ben kırsalda tesadüf eseri VDSL geçtim mesela. (yapa vae fark eder mi bilmiyorum, farklarını bilmiyorum desem yeridir)

Evden santral veya kabine olan uzaklığınız o. Hangisine bağlıysanız.

1 km için normal diyebilirim bence. Hat uzadıkça “Line attenuation (zayıflama)” artıyor SNR düşüyor.
783 metreden benim zayıflama değerim 12.6 ve 23.5
VDSL geçmedikten sonra sizin ankastreden eve kabloyu yenilemeniz hızı arttırmaz. Zaten 14 Mbit gibi bir değer alıyorsunuz. En kötü 16 falan olur zaten 1 km gibi bir uzunluktaki hattın limitine varmış oluyorsunuz.
783 metreden ADSL ile ben 16 alıyordum, VDSL ile 70 dayanıyor o rakamlar.

Ayrıca interleaved diyor o genelde hataları azaltır.

Bu noktayı gözden kaçırmamak gerekir. Modeminiz ADSL uyumlu bir modem. Yapa ile maksimum 24 mbps alabilirsiniz vae üzerinden maksimum 16 mbps. Bunu da not olarak eklemek istedim.

1 Beğeni